VIDEÓ: „Rengeteg kritika ért, de a lényeg, hogy én tudom, ki vagyok” – exkluzív interjú Ava Max-szel

Angol verzió/English verison

Kinek ne csengene ismerősen Amanda Ava Koci, vagyis ahogy az egész világ ismeri, Ava Max neve? Az albán származású amerikai énekesnő a popipar egyik legfelkapottabb üdvöskéje, az évek során pedig sikeresen bebizonyította, hogy Ő aztán nem tervez egyhamar leszállni a trónról és nem csupán egy egyslágeres előadó rejlik a védjegyének számító, egyik oldalt rövidre vágott, másik oldalt hosszúra hagyott frizura mögött.

2018 óta szinte lehetetlen elkerülni az énekesnőt, ugyanis először Sweet but Psycho című slágere szólt óriásit, majd szépen lassan meghódította az európai piacot és olyan dalokat sikerült megismertetnie a fél világgal, mint a Salt vagy a Kings & Queens – utóbbi remix verzióján még Lauv és Saweetie is hallható volt. Most pedig My Head And My Heart című szerzeményével nem bírunk betelni. Egy hosszú, promócióval teli napon sikerült leülnünk az énekesnővel beszélgetni Zoomon keresztül, pár nappal a születésnapja előtt, így természetesen fel is köszöntöttük, még mielőtt belevágtunk volna az interjúba.

Köszönöm! Imádom a szüli-hónapomat!

Nézd meg a beszélgetést, melynek során szót ejtettünk debütáló koncepcióalbumáról, a Heaven & Hell-ről, beszélt arról, hogyan birkózik meg a negatív kritikával, majd megosztotta velünk, melyik a legőrültebb pletyka, amit valaha hallott magáról, valamint magyarul is tanítottuk, Ő pedig elárulta, amint lehet, jön is koncertezni kishazánkba! – exkluzív interjú Ava Max-szel.

Miért vagy a leghálásabb az életedben?

„A családomért, a barátaimért, és a rajongóimért.”

Melyik dalt volt a legnehezebb elkészítened a Heaven & Hell lemezeden?

Talán a Kings & Queens-t, mert azt volt a leghosszabb, vagyis az egyik leghosszabb befejezni. Tényleg inspirálóra szerettük volna a szövegét, így egy kis időbe telt, mire tökéletesítettük.

Megvolt már a menny és pokol koncepció, mikor írtad az album dalait, vagy ez csak később jött a képbe?

„Készen volt már a Salt, a So Am I, a Naked, és a Psycho, mikor kitaláltuk a menny és pokol koncepciót, így az összes többi dal azután íródott.”

Melyik dalodat mutatnád meg egy olyan embernek, aki még nem ismer téged?

A Who’s Laughing Now-t! Nem is tudom, miért, egyszerűen csak azt szeretem az egyik legjobban előadni… Nagyon szeretem a Who’s Laughing Now-t.

Az összes dalod nagyon erőteljes, a Torn videójában pedig egy szuperhőst alakítasz. Ha választhatnál egy szupererőt magadnak, mi lenne az?

Az, hogy meggyógyítsam az embereket. 

Hát figyelj, végül is bizonyos értelemben ezt teszed a zenéddel. Elvégre a zene gyógyír az emberek számára.

„Ez valóban így van, köszönöm.”

A zene gyógyít, és számomra is gyógyírt jelent.

„Szeretek olyan dalokat írni, amivel azonosulni tudnak az emberek, és inspirációt nyújt számukra.”

Beszélgessünk egy kicsit a legújabb dalodról, a My Head and My Heart-ról. Te melyikre hallgatsz leginkább: a szívedre vagy az eszedre?

„A szívemre.”

Érkezik valamikor a videó hozzá? Láttuk, hogy posztoltál róla!

„Igen, érkezik, és nagyon izgatott vagyok miatta! Egyelőre nem árulhatok el sok mindent, de egy igazán vidám és egyben őrült klip lesz.”

És hogyan jellemeznéd 3 szóban? Csak 3 szó, semmi több.

Szexi, tánc, klub.

Korábban beszéltél már a Heaven & Hell deluxe változatáról. Ez még mindig tervben van, vagy már inkább az új fejezetre fókuszálsz?

„Hát, még erről sem mondhatok túl sokat, de annyit igen, hogy folyamatosan dolgozom új zenén. Nyilván még mindig a Heaven & Hell-re és a My Head and My Heart-ra fókuszálok, de mindig stúdiózok.”

És hogyan jellemeznéd az új anyagot, amin dolgozol, ismét csak 3 szóban?

Őrült, őrült, őrült.

Van egy Rumors című dal az albumodon. Mi a legőrültebb pletyka, amit valaha hallottál magadról?

Egyesek azt hiszik, hogy igazából Lady Gaga lánya vagyok!

És nem így van?

„Neeem, de nagyon szeretem őt, szóval elég király lenne!”

Sajnos, ha már egy bizonyos szintű sikert elérsz, szinte elkerülhetetlen, hogy az utálkozók az interneten negatív és gyűlölködő kommentekkel bombázzanak, főleg, ha egy tehetséges és sikeres nő vagy a zeneiparban. Te hogyan birkózol meg az efféle negativitással?

„Néha magamra veszem, néha nem. Attól függ, milyen napom van éppen.”

Úgy vagyok vele, hogy amúgy is rengeteg kritika ért kiskoromban, szóval már nem nagyon érdekel a dolog. Ha valami mondandójuk van az embereknek, mondják csak. Az a fontos, hogy én tudom, ki vagyok, és mit szeretnék. 

Hogy érted, hogy rengetegen kritika ért kiskorodban?

„Hát tudod, zaklattak az iskolában, és rengeteget költöztem. Emiatt nem volt túl sok barátom, egyszerűen csak nem volt egy társaságom, akikkel mindig minden jó lett volna… Nem, egyáltalán nem.”

És nagyon fiatalon is költöztél Los Angeles-be, nem? 14 körül voltál?

„14 éves voltam, mikor ide költöztem, aztán egy évre rá Dél-Karolinába mentem, ahol pár évig laktam. Totál egyedül jöttem vissza 17 éves koromban, és akkor kezdtem újra a zenélést.”

De rettentően nehéz volt betörni a zeneiparba.

Mit tanultál a rajongóidtól?

„Szerintem a rajongóimmal nagyon hasonítunk egymásra. Szeretjük a pörgős, felemelő zenét, és imádunk táncolni!”

Nincs is nagyon balladád, ugye?

„Nem, még nincsen.”

Még? Szóval lesz majd?

„Nem is tudom, talán egy nap igen. De a közeljövőben még biztosan nem.”

Mi a legemlékezetesebb dolog, amit egy rajongód mondott neked? Emlékszel párra?

„Rengetegre!”

Az egyik, hogy jobbá tettem az életüket, vagy hogy éppen a teljes összeomlás szélén álltak, úgy érezték, mindennek vége, de a zeném segített nekik talpra állni. Erőt adott nekik, ez pedig hihetetlenül boldoggá tesz.

Igen, valódi inspiráció vagy számukra. Na és neked kik voltak a legnagyobb inspirációid kiskorodban, és kik azok most?

„Oké, szóval Oprah Winfrey-n nőttem fel, és imádom őt! Aztán ott az anyukám… Gwen Stefani is annyira menő, őt is imádtam kiskoromban. És még mindig! Igazából számtalan előadót tudnék mondani, akik azt éreztették velem, hogy lehetek önmagam lehetek. Kiskoromban imádtam az összes pop előadót.”

Bár dolgoztál már más előadókkal, az albumodon nincs egyetlen közreműködés sem. Kivel dolgoznál a legeslegszívesebben?

„Szívesen csinálnék egy dalt Megan Thee Stallionnal, Cardi B-vel, vagy Ed Sheerannel, Bruno Mars-szal… Ők mind a legeslegek!”

Mint tudjuk, sajnos nem tudtál turnéra indulni a debütáló albumoddal, ami miatt rettentő szomorúak vagyunk, hiszen nagyon vártuk már, hogy lássunk élőben. Ha majd újra lehet koncerteket tartani, tervezel egy hatalmas világkörüli turnét, amivel esetleg Magyarországra is ellátogatsz?

Úristen, hát persze! Mindenhova menni fogunk! Amint újra kinyílik a világ, jó hosszú ideig nem fogok hazajönni, csak turnézni és turnézni!

Emlékszel még a legelső koncertedre, mint Ava Max?

„Hűha… Nem is emlékszem, hol volt! Már az elején is rengeteg nagy arénás koncertem volt, ami kész őrület! Nagyon durva volt. Aztán rengeteg rádiós show-ban is felléptem, amik pedig nagyon családiasak voltak. Igazából az elején mindegyik emlékezetes volt, hiszen akkor éltem át ilyet először.”

Ha lenne egy időgéped, és visszamehetnél az időben 10 évvel ezelőttre, és adhatnál egy jó tanácsot az akkori önmagadnak, mi lenne az?

„Hogy legyek türelmes, mert mindenkinek eljön a saját ideje. Nem kell senkihez sem hasonlítanod magad. De mikor fiatal vagy, mindent azonnal szeretnél!”

Hogy néz ki egy álomvakációd?

„Mindegy, csak sziget legyen! Sziget, vagy pedig Dél-Franciaország.”

Mit üzennél a magyar rajongóidnak?

Szeretem a magyar rajongóimat, és nagyon nagyra értékelem a támogatásukat, főleg ezekben az őrült időkben. Remélem, hamarosan koncertezhetek Magyarországon!

A beszélgetés itt véget ért, de természetesen Ava-t sem hagyhattuk volna anélkül elmenni, hogy ne tanítsunk neki magyarul valamit – nála is a szeretlek szóra esett a választásunk.

Ava Max: Jó, benne vagyok!

MUSICDAILY: Rendben, szóval: „szeretlek”.

Ava Max: Várj, lassabban! Ez így nem megy!

MUSICDAILY: Bocsi-bocsi, szóval: „sze-ret-lek”.

Ava Max: Sze-re-lek.

MUSICDAILY: Majdnem, „sze-ret-lek”.

Ava Max: Sze-ret-lek. Szeretlek.

MUSICDAILY: Igen! Köszönjük szépen, hogy időt szakítottál erre a beszélgetésre! Imádtuk minden percét! Legyen szép napod és vigyázz magadra!

Ava Max: Én köszönöm, remélem találkozunk valamelyik koncertemen!

MUSICDAILY: Mindenképp ott leszünk!

Ava Max: Olyan édesek vagytok, köszönöm! Sziasztok!

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel Ava Max hivatalos oldalait!