Sydney Sweeney: Már csak kicsi van hátra az Eufória forgatásából

A kettős mércéről és a közösségi médiáról is mesélt a színésznő.

Már hónapok óta javában zajlik az Eufória második évadának forgatása, a munkálatok azonban hamarosan véget érnek, árulta el a Cassie-t alakító Sydney Sweeney a Teen Vogue-nak. Az már biztos, hogy az új részeket csak jövőre láthatjuk, így a történetről nem mondhatott el semmit, azonban azt kifejtette, milyen viszonyban áll a sorozatbéli karakterével.

Cassie-nek össze kell szednie magát! Sokat vitatkozok magammal róla, mert belül én is egy reménytelenül romantikus, tini szívtipró lány vagyok, így néha azt szeretném, ami rossz neki, hiszen tudom, hogy az tenné boldoggá. Akármennyire is egészségtelen vagy rossz, amire vágyik a szíve, tudom, hogy érezné magát, ha megkapná. De ugyanakkor úgy vagyok vele, hogy Cassie, ezt be kell fejezned!

Nem az Eufória az egyetlen dolog, amin a közelmúltban dolgozott. Augusztus végén jelent meg A kukkolók (The Voyeurs) című thrillere, melyben tulajdonképpen görbe tükröt állít a mai társadalomnak. A film története szerint Pippa, és párja, Thomas beköltöznek első lakásukba, az ablakuk pedig telibe egy másik pár lakására néz. Nem kell sok nekik, hogy kémkedni kezdjenek utánuk, és már beteges módon nyomon kövessék a mindennapjaikat.

Az utalás egyértelmű a közösségi médiára, amiről a színésznő el is mondta a véleményét.

A közösségi média egy csalafinta, filterekkel teli ablak mások életéhez. Köze sincs a valósághoz. Tulajdonképpen mindannyian kukkolókká váltunk, folyamatosan mások világában kémkedünk.

A közösségi média egyik hátránya a negatív, vagy éppen egyenesen gyűlölködő kommentek, amiket elég nehéz kiszűrni, ha éppen 3,6 millióan követnek csak Instagramon. Hogy Sydney hogyan birkózik meg ezekkel?

Vannak napok, amikor teljesen kikészülök miatta. Szerintem mindenkivel van ilyen, még akkor is, ha azt mondja, hogy nincsen. Segít, ha kikapcsolod a telefonod és valódi emberekkel veszed körbe magad.

A színésznőt amiatt is sokan kritizálták és próbálták meg megszégyeníteni, hogy meztelenül jelenik meg a képernyőn, például az Eufóriában is. Elmondása szerint azonban ő teljesen elkülöníti a saját személyét a karaktereitől, így például nem azt mondja, hogy egy adott jelenetben ő látható meztelenül, hanem, hogy az ott Cassie.

Természetesen arról a kettős mércéről is megvan a véleménye, amit a férfi és a női színészekkel szemben alkalmaz a közönség.

Azzal semmi baj nincsen, ha emberek brutálisan meggyilkolják egymást a tévében, de amint valaki megmutatja a testét, mindenki úgy van vele, hogy jó ég, ez borzalmas! Tudnék mondani egy csomó sikeres férfi színészt, akiknek ha összevágnánk a filmjeikből a meztelen vagy szex jeleneteiket, több órányi anyag jönne ki belőle. Ők Oscar-díjat nyernek érte. De amint egy nő csinálja ezt, az elvesz a színészi játékából. Mindenki azt mondja, hogy csak azért mutatja meg a mellét, mert nem tud színészkedni.

Van még egy izgalmas projekt, amin dolgozik, ez pedig a The Player’s Table című sorozat, melyben Halsey-val lesz látható, és nem mellesleg az énekesnő első sorozatszerepe lesz. Sydney a csapatával már meg is írta az első pár részt belőle, emellett pedig a produceri feladatokat is ő látja el, méghozzá a saját produkciós irodáján keresztül.

Nagyon sokmindenkinek a véleményére kell hallgatnom. Olykor egyetértek velük, olykor nem, és nem mindig én nyerek. Ezzel jár az, ha kezdő az ember, de remélem, idővel egyre erősebb és erősebb lesz a hangom, és eljutok odáig, hogy nem kell majd harcolnom az igazamért.