© Johnathan Weiner

10 dolog, amit nem tudtál YUNGBLUD-ról

Dominic Richard Harrison azaz YUNGBLUD 1997-ben a mai napon látta meg a napvilágot és már fiatal korában érdeklődött a zene iránt és már akkoriban előszeretettel fejezte ki sajátos stílusát és gondolatait. Az énekes azóta több millió rajongót inspirál napról napra a világban, hiszen szabadszelleműségével és gondolkodásmódjával egy igazán széles generáció képes azonosulni. Születésnapja alkalmából Instagram oldalunkon YUNGBLUD napot tartunk nyereményekkel és játékokkal, most viszont ugorjunk fejest a legérdekesebb tényekben, melyeket érdemes tudni róla. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor olvassátok el a tavaly nyáron készült interjúnkat az előadóval ide kattintva.

1. Szerepelt a Disney egyik sorozatában

A Lodge c. Disney sorozatban láthattuk még jóval azelőtt, hogy híres lett volna. 6 részen keresztül tűnt fel a tévéképernyőkön Oz szerepében, sőt még egy dalt is készített a musical-sorozathoz. Szinte hihetetlen, hogy YUNGBLUD-ot hallgatjuk.

2. Ők a legnagyobb inspirációi

YUNGBLUD egyedi stílusát természetesen a legnagyobbak és a legmeghatározóbbak formálták olyanná, amilyen.

Szerettem Bowie-t, szerettem Gagát, szerettem Freddie Mercury-t, és a mai napig ők inspirálnak. Ezek az önhű előadók, akik támogatták, és arra biztatták az embereket, hogy önmaguk legyenek. Nem számít ki vagy, mi vagy, milyen a bőrszíned, milyen a szexuális beállítottságod, teljesen rendben van akként élni a világban, aki vagy.

– mesélte az énekes a magazinunknak adott interjújában.
3. Imád találkozni rajongóival

Hiába halljuk sok helyről, hogy a rajongóiddal tartani a kapcsolatot és találkozni velük folyamatosan egy kicsit sok tud lenni.

Minden koncertem után találkozok a rajongóimmal. Nem másért, csak azért hogy rájuknézzek és elmondhassam, hogy pont ugyanolyan ember vagyok, mint ők.

4. Ezt a dalát mutatná meg egy olyan embernek, aki nem ismeri
5. Törött bokával turnézott

Fogalma sem volt arról, hogy ekkora a baj: Houstonban történt az eset, kicsit fájlalta lábát, de mivel már csak 3 dal volt hátra, nem tulajdonított neki nagyobb jelentést, de a végére annyira eldurvult a helyzet, hogy a csapata hozta le a színpadról a koncert végén. Majd este későn indult a koncertről, mert néhány fannal találkozott – útközben beugrottak egy kórházba, ahol elárulták neki, hogy több helyen van eltörve a bokája és gipszelni fogják. Csapata le akarta mondani a soron következő fesztivált, de az énekes kerekesszékkel is fellépett!

6. Pánszexuális

Az énekes 2019-ben még úgy nevezte magát, hogy szexualitása nem beskatulyázható (fluid), míg 2020-ban már arról beszélt, hogy pánszexuálisnak vallja magát abban a pillanatban és nyitott a többszerelműségre is, azaz Poliamoria kapcsolatokra is.

7. Ezt változtatná meg a világon

Amikor azt a kérdést tettük fel neki, hogy mit változtatna meg a világunkban, gyorsan rávágta, hogy egyértelműen megszabadulna a sok gyűlölettől és haragtól, mely egy igazán nemes válasz.

Ha tehetném, kiirtanám a gyűlöletet a világból.

8. Igazi aktivista

Néhány tüntetésen is részt vett már az évek során az énekes. Amióta nagyobb reflektorfényben él, azóta ezeket dokumentálják is. Például 2020-ban a Black Lives Matter nevű tüntetés-sorozat több helyszínén Los Angelesben kapták lencsevégre, közösen Halsey-val. A páros nem csak kiállt az ügy érdekében, de a sebesülteken is segítettek. De 2018-ban is látták már diákfelszólalásokon.

9. Több filmhez/sorozathoz készített zenét

Többek között felcsendül a 13 okom volt vagy a Halálos iramban: Hobbs & Shaw-ban is.

10. Ezt üzente a magyar rajongóknak

Amikor az énekessel beszélgettünk Zoomon keresztül, azért azt is megkérdeztük tőle, hogy mit szeretne rajtunk keresztül üzenni a hazai táborának.

Hiányoztok! Alig töltöttem egy kis időt Magyarországon, sokkal többet szeretnék a jövőben. Megígérem, hogy amint mehetek, a legőrültebb koncertet fogjuk átélni: lázadjunk, bulizzunk, zárjanak le miattunk utcákat, érezzük egymást, amennyire csak lehet! Hamarosan találkozunk, magyar BHC!