Új klipjével bongor megütötte a Jackpotot!

Szatírikus videóklippel jelentkezik bongor, a rapID tehetségkutató győztese. A színész-rapper év elején megjelent Körök című albumáról ezúttal egy angol nyelvű dalt álmodott a “filmvászonra”. A Jackpot című szerzeményre készült sztorikavalkád egy igazi Macska-jaj utóérzet magyar módra!

Valahogy mindig nagy hatással voltak rám a falusi miliőben tengődő figurák, ezek az archetípusok. A Jackpot főhőse is egy ilyen karakter: mindenki számára ismerős ez a kétes bizniszekben utazó, gátlástalan, ékeskedő és mindenkit leuralni próbáló alak. A lagzit választottam a cselekmény helyszíneként, mert úgy éreztem, hogy ebben a környezetben tudna leginkább kiteljesedni ez a karakter. Az ilyen figurák általában elég nagyravágyóak és nárcisztikusak ahhoz, hogy később politikai hatalmat is ragadjanak magukhoz. Mondjuk a babosdöbrétei polgármesteri címet. De ez talán egy későbbi dal témája lesz. Jogosan vetődik fel egyébként a kérdés, hogy vajon miért angolul íródott ez a dal. Erre csupán annyi a magyarázat, hogy azt reméltem, ezzel a balkáni akcentussal jobban lehet árnyalni ezt az életérzést és nagyobb benne a humorfaktor is. Plusz magamból is megmutathatok egy új színt.

– mondta Berta Csongor, azaz bongor.

Az albumról eddig elkészült videóklipek mindegyikénél kéz a kézben jár a dal és a vizuális megjelenítés.

A rendkívül mozgalmas rövid történet megálmodása ezúttal fesztelen játszótér volt az alkotók és a rapper számára:

A kolozsvári Sapientia egyetem egyik hallgatója, Kiss Réka keresett meg azzal, hogy szívesen csinálna egy klipet a Jackpotra, ami egyben az ő vizsgafilmje is lenne. Nagyon megörültem a megkeresésnek, úgyhogy a megbeszélt időpontban fogtam is magam, és elutaztam Jenőfalvára, ahol aztán négy napot forgattunk Réka szüleinek a tanyáján és környező helyszíneken. Ez nem egy klasszikus, szigorú menetrendű felvétel volt, hanem sokkal inkább olyan, mint egy alkotótábor, ahol volt időnk kísérletezni, új ötleteket kipróbálni, és még haverkodni is. Nagyon örülök, hogy megismertem őket, és hálás vagyok a rengeteh belefektetett munkájukért. Hihetetlen, hogy így alakult, de ez lett a hatodik klip, ami megjelenik a Körök lemezről! Azt hiszem, vizuálisan abszolút sikerült kimaxolni ezt az albumot.

– fejtette ki a főhőst alakító zenész.

Az idei Hangfoglaló Program támogatottjai közé tartozó bongor már új nagylemezén dolgozik, amely várhatóan év végére készül el. Addig pedig több nyári fesztiválon is találkozhattok vele, például a Gólemen és a Szegedi Ifjúsági Napokon, legközelebb pedig július 23-án pénteken a debreceni Campuson.