Tudtad, hogy Sofia Carson…

Boldog születésnapot a színésznőnek!

A népszerű színész- és énekesnő, Sofia Carson 1993-ban ezen a napon látta meg a napvilágot, ahol már kiskorában érdeklődött a színészet és az énekesi szakma iránt. Tánctudását tökélyre fejlesztette, miközben az oktatást sem hanyagolta el. Hiába járt edzésekre és színészkedett már, még az egyetemet is kijárta mellette párhuzamosan. Íme néhány érdekesség, amelyek közül garantáltan nem tudtál néhányat!

… több nyelven beszél folyékonyan?

Nem csak a színészkedéshez ért tökéletesen, hanem kiváló nyelvérzéke is van. Folyékonyan beszél spanyolul és franciául is anyanyelve, az angol mellett.

… a Kaliforniai Egyetemen tanult?

Miközben egy táncstúdió tanulója volt, közben egyetemre is járt, méghozzá a Kaliforniai Egyetemre, ahol le is diplomázott. Sofia kommunikáció és média (+ újságírás) szakon végzett francia nyelv mellékszakkal.

… Disney felfedezett?

Első nagyobb szerepe a Disney csatorna Austin és Ally c. sorozatában volt, ahol Chelsea szerepét kapta egyetlen epizód erejéig. Majd az áttörést számára az Utódok (Descendants) c. film-musical hozta meg, mely 3 egészestés részt produkált népszerűsége miatt.

… bekerült a Pretty Little Liars világba?

Olyannyira, hogy az anyasorozat második melléksorozatában, a Hazug csajok társasága: A perfekcionisták (Pretty Little Liars – The Perfectionists) c. alkotásban kapott főszerepet, mint Ava Jalali.

… eredetileg nem is Ava szerepére jelentkezett a PLL-ben?

Igazából még nem tudjuk, ki szerepét kívánta betölteni Sofia, de valószínűleg Caitlinét. Mivel nem tudták ebben a karakterben elképzelni, viszont mindenképp szerették volna a színészek közt látni, ezért később visszahívták, mert megnéznék Ava karakterében.

… imádja az anyasorozatot?

Mielőtt jelentkezhetett volna a spin off-ba, már előtte is imádta magát a Pretty Little Liars univerzumot. Olyannyira, hogy minden egyes részt megnézett, sőt egy interjú során azt is elárulta, hogy nem szerette, amikor Paige és Emily együtt voltak, viszont imádta amikor Emily és Alison együtt voltak.

… a Riverdale színészével készített közös filmet?

Méghozzá nem is akármilyet – a koronavírus egy mutációjáról, a valós járványhelyzet kellős közepén. Ekkor kapta meg a kísérleti filmben, a Songbirdben a női főszerepet a Riverdale KJ Apája (Archie) mellett.

… imádja a Minniet?

Kiskorában egyetlen játékkal volt hajlandó csak létezni, mégpedig egy Minnie egér plüssel. Nem csoda, hogyha Disney Landben jár, mindig készít képet kedvenc kitalált karakterével!

… legjobb barátnője Dove Cameron?

Ez annyira nem is meglepő, hiszen a két csoda szinte egyszerre kezdte el a színészkedést, majd a nagy áttörést mindkettőjüknek az Utódok hozta meg, ahol mind a ketten főszerepet játszanak.

… imádja a wasabis mogyorót?

Elmondása szerint a wasabis földimogyoró a legnagyobb bűnös élvezete, bármikor tud belőle enni. Ezt pedig ki sem tudná jobban, mint Dove? Így mindig, amikor tudja, hogy vendégül látja Sofiát hozat lakásába, hogy biztosan legyen mit rágcsálniuk. Hát nem édes?

… Netflixes filmben is szerepelt már?

Ha unatkozol és van kedved nettó másfél óra jókedvre és egy igazán aranyos filmhez, mi csak ajánlani tudjuk a Táncra fel! (Feel The Beat) című alkotást. Erről hosszabban is írtunk itt, ha felkeltette az érdeklődésed a következő: tánc, jó zene és persze Sofia!