A mentális gyógyulás mindenekelőtt!

Napra pontosan 11 évvel ez előtt debütált Justin Bieber első lemeze, most pedig hatodik lemezével készen áll felnőni.

Justin Bieber karrierje során nem mindig volt a toppon, nem minden esetben mutatott olyan értékeket, melyekkel szívesen azonosul az ember. Most viszont úgy tűnik a pimasz tindézserből egy olyan ember kupálódott ki, aki lelkén viseli a bolygó és saját sorsát is.

Az elmúlt egy év mindenki számára nehéz volt, ezt pedig sokan a zenével szeretnék gyógyítani: ilyen többek között például Nick Jonas űrhajós metaforája, vagy Zara Larsson végtelen bulija. Most pedig Bieber is beáll a sorba, hiszen mindenki máshogy éli meg az egyetlen közös dolgot a világban, a bezártságot és a bizonytalanságot.

Az album előfutáraként korábban megjelent a benny blancóval közös Lonely, a Hold On, az Anyone, valamint a Holy, amelyben közreműködik Chance The Rapper, és a meglenenés napjától elérhető a Peaches-hez készült klip is, amelyben Giveon és Daniel Caesar is feltűnik. Az albumon közreműködik még The Kid LAROI, Dominic Fike, Khalid, Beam, és Burna Boy is.

Miközben a Justice olyan témákat dolgoz fel, mint az előbb említett különös, szokatlan bezártság vagy magány, addig ez párhuzamosan Justin önvallomása is, sokszor önmaga irányába, sokszor szerelme irányába.

Míg az album nagyobb része a visszafogott, akusztikusabb hangszerelést képviseli, addig azért lüktető ritmusokkal megmutatja azt is, hogy hogyan tudja beolvasztani saját stílusába, főként a lemezt végigkísérő atmoszférába. A keretes szerkezettel pont oda érkezünk, ahonnan kiindultunk, a 2 Much bevezet minket a világba, melyhez néha vissza-vissza kacsintunk olyan balladákban, mint az Off My Face vagy a Ghost, sőt a záró és a korszak legnagyobb durranása, a Lonely.

A Justice viszont több annál, mint egy akusztikus megnyilvánulás. A projekt olyan általános igazságokat fogalmaz meg a ’70-’80-as évek által inspirált ritmusokkal átszőtt Somebody-ban, Hold On-ban vagy Die For You-ban, mint az, hogy mindenkinek szüksége van valakire az élete során.

A korong könnyen veszi fel a versenyt az énekes előző megjelenéseivel, viszont kevésbé koherens mint mondjuk elődje, a sokat kritizált Changes vagy az egy korszakot meghatározó Purpose, hiszen a Loved By You és a Love You Different mondhatni kilóg a hangzásvilág egységességéből, ezzel pedig meg is töri annak folytonosságát.