update: Sabrina Carpenter visszaszólt! | Dráma a köbön: Olivia Rodrigo dalára válaszolt Joshua Bassett?

Frissítés (01. 22.): Sabrina Carpenter új dallal jelentkezett, melyben keményen visszaszól Olivia Rodrigónak – hogy teljes képet lássatok a történetről, a cikk időrendbe van megírva, így Carpenter válaszát lejjebb találjátok, jelezve, hogy innentől új részletek vannak.

És hogy kerül a képbe Sabrina Carpenter?

Valószínűleg egy elég intenzív szerelmi háromszögbe keveredett, lassan mondhatni az egész világ, hiszen Olivia Rodrigo debütáló dala valószínűsíthető, hogy kollégájáról, Joshua Bassettről szól. Mind a két színész a „High School Musical: The Musical – The Series„-ben tevékenykedik és onnan ismerhetjük őket, ha esetleg nem láttuk volna a „drivers license” c. dalt minden sarkon az elmúlt napokban. A teóriák szerint ugye a dal egy bizonyos szőke énekes-színésznőről szól, valamint magáról Bassettről… természetesen a napokban úgy tűnik válasz is érkezett rá, hiszen Joshua kiadta új dalát, a „Lie Lie Lie„-t… foglaljuk össze, mi is történik.

Rodrigo és Bassett karaktere a sorozatban eléggé összemelegedik, ahogy haladunk előre az idővel, ez pedig ahhoz vezetett (mint amúgy minden sorozatban és filmben körülbelül), hogy a színészek a való életben is összejönni látszódtak képernyőkön kívül. Majd Olivia most augusztusban TikTok profiljára posztolt egy videót, ahol az „All I Want” c. dalt vágta be a videó alá, olyan leírással, hogy:

És ennyit a véget ért kapcsolatokról

A dal, amiben Ricky-ről énekel

És ez miért érdekes nekünk? A szériában a dal Ricky-ről szól, aki nyílván Joshua karaktere. A sztoriban most tartunk ott, hogy Olivia bedobta óriási sikernek örvendő kislemezét, melyben a teóriák szerint válaszol Bassett 2 kislemezére, a Common Sense-re és az Anyone Else-re, mely állítólag az énekes-színésznőről szól. Valamint amellett sem mehetünk el, hogy Oliviát Joshua tanította vezetni egy ideig.

I guess you didn’t mean what you wrote in that song about me

Olivia amúgy minden Spotify rekordot megdöntött eközben

Valószínűleg mindenki arra vár, mikor kapcsolódik már be a történetbe Sabrina Carpenter – nos, pont itt valahol. Igaz, sem Carpenter, sem Bassett nem erősítette meg, hogy valaha együtt lettek volna, vagy jelenleg együtt vannak, de miután Rodrigo és Bassett szétmentek, a két híresség egymás TikTok/Instagram videóiban kezdett feltűnni és több alkalommal is lencsevégre kapták őket együtt. Ezt pedig hozzá tudjuk kötni a „drivers license” következő soraihoz:

And you’re probably with that blonde girl

Who always made me doubt

She’s so much older than me

She’s everything I’m insecure about

Sabrina Carpenter pedig valóban 4 évvel idősebb Rodrigonál, sőt még szőke is. 2020-ban Olivia posztolt egy részletet is dalból, ahol még „brunette girl„-ként referált arra a titokzatos valakire – de ezt miután kiderült számára, hogy Sabrinával találkozik exe, megváltoztatta. Na de, erre, hogy óriási szám lett a dal, Bassett gyorsan bedobta, hogy Ő is akkor dalt fog kiadni, mégpedig a „Lie Lie Lie” c. szerzeményét.

Most pedig itt az ideje annak, hogy összeesküvés-elméleteket készítsünk arról, hogy már a videó kiemelt képén is kocsiban látható a fiatalember, na meg kinek szólhatnak a következő sorok:

I know what you say about me

I hope that it makes you happy

You can’t seem to get me off your mind

vagy ki küld el kit végleg – igen, hiába mondta el Instagram sztoriban, hogy egy barátjáról szól (aki amúgy Rodrigo is lehet) a dal, elég véletlen egybeesés lenne a megjelenés.

I’ll kiss your ass goodbye, bye, bye, bye, bye

A legnagyobb csúcs pedig az lenne, ha Sabrina Carpenter is bejelentene egy új dalt, ami az egész drámára reflektál és az egésznek egy feketeözvegy-aesthetic-je lenne… lehet ezt már túlgondoltuk.

És itt tartunk most. A „Lie Lie Lie” megjelenésének napján Joshua Bassettet még kórházba is szállították. A sajtó pedig egyelőre inkább az új szenzációval van elfoglalva, ami ugye az Olivia Rodrigo-jelenség, hiszen több csapat is folyamatosan próbálja megvásárolni, hogy menedzselhessék karrierjét, miközben sorra döntögeti saját rekordjait Spotify-on, ugyanis egy nap alatt, több, mint

hallgatták meg a dalt, ami rekordnak számít (a karácsonyi dalokat a szezonjukon kívül nem vesszük figyelembe).

01. 22.: Innentől olvashatjátok Sabrina Carpenter válaszát a drámára.

Január 17-én hagyta el egy olyan kijelentés a szánkat, hogy „A legnagyobb csúcs pedig az lenne, ha Sabrina Carpenter is bejelentene egy új dalt, ami az egész drámára reflektál” és tessék, ez meg is történt. Miket szúrt oda az énekesnő? Mutatjuk!

Erősen kezdi a „Skin” című dalának első sorait az énekesnő és egyből a Disney tipikus szerelmi háromszögeire reflektál, melyeket láthattunk többek közt, Miley Cyrus – Nick Jonas – Selena Gomez vagy Lindsay Lohan – Aaron Carter – Hilary Duff esetében is, itt is eldurvult a szituáció.

Maybe we could have been friends
If I met you in another life

Majd ezt pedig az egész drámát kirobbantó „blonde – brunette girl” cserére szól vissza, pont úgy, ahogy azt elvártuk volna tőle, és megjegyzi, hogy igen, biztosan csak a „blonde girl” volt az egyetlen szókapcsolat, amivel kijött a ritmus.

Maybe you didn’t mean it
Maybe „blonde” was the only rhyme
The only rhyme

Aztán pedig megtudhatjuk, hogy Sabrina tényleg egyfajta válasza a most megjelent dal, hiszen ki is mondja, hogyha Olivia Rodrigo elmondhatja a saját oldalát, akkor neki is joga van állást foglalni a történetben – pláne az után, mekkora utálatot kapott a közösségi médiában.

But you been tellin’ your side
So I’ll be telling mine

A refrénben pedig azt is elmondja, hogy sosem fogja kikészíteni, pláne úgy, hogy a csávó a nap végén vele van.

To get under my, under my, under my skin
While hе’s on mine

Mint egy felnőtt nő, folytatja azzal a gondolatmenettel, hogy az esetről úgyis mindenki eldönti mit gondol, kinek hisz és kinek nem. A fentebb említett kemény utálatot is megemlíti – meg kell hagyni, nagyon jól kezeli a helyzetet, hiszen tudatja, hogy nem ez az első alkalom, amikor a média felkapja a nevét.

Some people will believe it
And some will read in between the lines
You’re putting me in the spotlight
But I’ve been under it all my life

A dal lezárásaként pedig azért pozitívan tekint a jövőre, és reméli kibékülnek – de azért odaszúr egy utolsót.

Don’t drive yourself insane