© Universal Music

Ki az az Olivia Rodrigo és miért látom őt mindenhol?

A High School Musical sorozat színésznője máris kitörni készül a szerepből.

A manapság nagyon népszerű újraélesztési hullámot természetesen a 2000-es évek egyik legnagyobb, legnépszerűbb és legikonikusabb filmsorozata, a High School Music sem úszhatta meg. De lehet, hogy nem is bánjuk annyira…

A hamarosan második évaddal jelentkező „High School Musical: The Musical – The Series” üdvöskéje, Olivia Rodrigo pedig a populáris kutlúra más szegmenseit is meghódítani készül: karrierje első, kiadó által kiadott kislemezét villantotta pár nappal ez előtt, az pedig szinte egyik pillanatról a másikra viral lett és elárasztotta az internet minden apró bugyrát is.

Az énekes-színésznő 2003 februárjában látta meg a napvilágot California államban és filippínó, valamint német-ír felmenőkkel rendelkezik. Már kiskorában, általános iskolában elkezdett színészkedni, az első tévés megjelenése pedig egy rövidke reklámban volt. Az első áttörést a Disney „Bizaardvark” c. sorozata hozta meg neki, amiben 3 évadon keresztül volt főszereplő, ez pedig egyenesen a „High School Musical: The Musical – The Series” c. sorozat főszerepéhez vezetett. Legnagyobb inspirációjának Taylor Swiftet nevezte meg.

A „drivers license” c. dalt az énekes-színésznő 2020 nyarán kezdte el szerezni, ekkor pedig már egy részletet is mutatott követőinek, majd elkezdett dolgozni Dan Nigroval, aki olyan előadók bizonyos dalaiért felelős, mint Carly Rae Jepsen, Conan Gray vagy Lewis Capaldi, míg a videóért Matthew Dillon Cohen felelt, aki Ashe-el is dolgozott már.

Teljesen össze voltam törve, amikor megírtam a dalt, össze voltam zavarodva minden értelemben. Az, hogy sikerült ezeket az érzéseket dalba foglalnom fenomenális érzés. Nincs jobb érzés annál, hogy leülsz a zongorádhoz és megírsz egy brutálisan szomorú dalt.

– mesélte Olivia a dal keletkezéséről.

Amúgy a dal 2021 első felének legnagyobb nyertese is lehet, hiszen tegnap több, mint 7,4 millióan hallgatták meg Spotify-on világszerte, ezzel pedig az első helyre is ugrott a Spotify Global Chartján, míg az Egyesült Államokban is az első helyen ül a dal jelenleg, 3 millió feletti hallgatottsággal 24 órán belül. Ezzel pedig 2021-ben ezt a dalt hallgattuk a legtöbbet 1 nap leforgása alatt.

A jóslatok szerint a Billboard Hot 100 első helyéig fog menetelni a kislemez és hamarosan Európában is óriásit fog ugrani a hallgatottsága.

Színész- és énekesi karrierje mellett amúgy óriási szenzációnak számít TikTokon is, ahol szintén viral a dal.