© Micaiah Carter

Selena Gomez: Nem voltam teljesen önmagam a Revival-korszak alatt

Az alakját ért kritikákra is reagált az énekesnő.

Nemrég dobta piacra Selena Gomez saját sminkmárkáját, a Rare Beauty-t, ennek köszönhetően pedig a legújabb Allure magazin címlapján landolt, melyben egy személyes és őszinte interjút is olvashatunk vele. Beszélt többek között a Disney éveiről, a mentális egészségéről, a Revival-korszakról, és azt is elárulta, miért nem keres már rá saját magára az interneten.

https://www.instagram.com/p/CE9TwZcgtag/?igshid=12225jz8rwvfe

Csupán 13 éves volt, mikor leforgatta a Varázslók a Waverly-helyből első részét, és még 15 évvel később is szívesen emlékszik vissza Disney éveire. Egyébként nemrég David Henrie azt nyilatkozta, hogy az egész szereplőgárda szívesen folytatná a sorozatot, így csak idő kérdése, hogy visszatérjen a képernyőre.

Hatalmas áldás volt, hogy engem választottak Texas-ból, és a világ egyik legnagyobb produkciója részese lehettem. Tulajdonképpen ez volt számomra a középsuli

– mesélte Selena.

Azt is elárulta, hogy rengeteget tanult ebből a korszakából, és még mindig közel áll a szívéhez a karaktere.

Úgy gondolom, a Disney-csatorna női karakterei roppant erősek. Fejlődött a humorérzékem, az improvizációs készségem… Minden, amit megtapasztaltam hozzásegített, hogy jobb színész váljon belőlem.

Természetesen a nagy áttörést követően megugrott az érdeklődés a magánélete felől is, és szinte nem telt el nap, hogy ne cikkeztek volna a kapcsolatáról Justin Bieberrel. Hogy hogyan élte meg ezt az akkor 20-as évei elején járó énekesnő?

A magánéletemmel volt tele minden. Bezárva éreztem magam, mintha egy csapdába estem volna. 

Évekkel ezelőtt lupusszal, egy autoimmun betegséggel diagnosztizálták, melynek következtében veseáltültetésre volt szüksége, majd komplikációk léptek fel, így újabb műtéten esett át. Ezzel egyidőben rengetegen kritizálták az alakja miatt.

Egészségügyi problémákkal küzdöttem, emiatt pedig a súlyom folyamatosan ingadozott. Az egész helyzet nagyon igazságtalan volt. 

A mentális egészségével is meggyűlt a baja, és sokáig nem tudta hova tenni az érzéseit.

Mindig is rengeteg érzelem kavargott bennem, és nem igazán tudtam, hogyan tartsam kordában őket. Nem volt könnyű, de örülök, hogy végre értelmet nyert az egész. 

Idén beszélt először nyilvánosan bipoláris zavaráról Miley Cyrus Instagram show-jában. Sokak számára félelmetes lehet egy ilyen diagnózis, azonban Selenára pont az ellenkezője igaz.

Amint kicsit többet megtudtam arról, ki is vagyok valójában, büszkeség töltött el. Megnyugtató érzés volt tudni, hogy nem vagyok egyedül, és túl fogok jutni rajta. Ez a téma mindig is fontos lesz számomra, és  sokat fogok róla beszélni.

És beszélt is róla, méghozzá nem akárhol, hanem a világ legnagyobb streaming platformján, a Netflixen. Ő volt az executive producere a 13 okom volt című sorozatnak, mely érintette a nemi erőszak, a mentális egészség, a bullying, és az öngyilkosság témáját is. A szériát rengetegen kritizálták emiatt, de az énekesnő szerint a célját elérte vele. 

Ha kényelmetlen, ha nem, ha azt gondolják, hogy nem helyénvaló, ha nem, beszéltek a témáról az emberek, és ez volt a cél vele, ezt a részét tartottam fontosnak.

Legutóbbi lemezén, a Rare-en egy sokkal érettebb oldalát ismerhettük meg, mint valaha. Ez a második albuma, ami nem a Hollywood Records gondozásában jelent meg, így jóval nagyobb kreatív szabadságot kapott a készítése során, az első ilyen korongját, a Revivalt mégsem érzi teljesen magáénak. 

Csináltam pár olyan dolgot, ami nem igazán én vagyok. Volt egyfajta nyomás, hogy a Revival lemezemmel felnőttesebbnek tűnjek, ezért éreztem úgy, hogy vetkőznöm kell. Nem voltam teljesen önmagam.

Hiába ő az egyik legkövetettebb előadó az Instagramon, elmondása szerint mégis limitálja az időt, amit a közösségi oldalakon és az interneten tölt. És hogy rákeres-e saját magára néha Google-n? 

Úristen, évek óta nem csináltam ilyet! Őszintén szólva nem is lennék rá képes. Sok értelemben vagyok erős, de ehhez túlságosan érzékeny a lelkem.