#EditorsPicks: Szerkesztőink MÁJUSI ajánlója

Ezeken pörög a szerkesztőségünk.

Még mindig karantén van, ezért úgy döntöttünk, hogy mostantól minden hónapban elhozzuk nektek az aktuális kedvenceinket vagy azokat a klasszikusokat, amelyeken pörgünk.

Május a tavasz utolsó hónapja, ami azt jelenti, hogy lassan itt van a nyár, a napsütés és a bikiniszezon. Mivel még nem mehetünk sehova, ebben az évben egy kicsit máshogy fog kinézni a következő időszak. A strandolást és a fesztiválozást felváltja a Netflix, ahogy az eddig minden évben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivált is helyettesítik egy másik műsorral. Az új dalok és albumok azonban ugyanúgy érkeznek sorban, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket.

Olvassatok tovább, hogy megtudjátok, milyen dalokat, filmeket vagy eseményeket ajánlunk a figyelmetekbe májusban!

Peti

Dal: Ellie Goulding – Life Round Here (feat. Angel Haze)

A dalt Ellie évekkel ez előtt töltötte fel még YouTube csatornájára, nekem pedig nagy kedvencem lett. Viszont, ahogy telt az idő, és nem került fel egyetlen korongjára sem, teljesen megfeledkeztem létezéséről, most pedig újra felfedeztem.

Album: Ashley Tisdale – Symptoms

Tisdale harmadik korongja nagyon meghatározó volt számomra, a történet és a flow nagyon magával ragadt az első hallgatásnál, és a mai napig szívesen hallgatom végig az elejétől a végéig.

Videóklip: Rina Sawayama – XS

Az amúgy is ütős számot csak egy ilyen csodálatos kisfilmet kaphat. Az extravagáns énekesnő egy kicsit a régebbi Lady Gaga-ra emlékeztet, legalábbis a videó stílusa nagyon is.

Film: Szex és New York 2.

Be kell valljam, nem követtem sosem a Szex és New York sorozatot, sem a filmeket – egyiket sem láttam, kizárólag részleteket belőlük. Viszont, az elmúlt hetekben hihetetlenül vágyódom a rom-kom filmekre, így természetesen ez sem maradhatott ki. Hiába a majd’ 2 és fél órás játékidő, végig lekötött és nagyon jó kikapcsolódás volt.

Sorozat: Elite

Kevés olyan sorozat van, aminek több esélyt is adok, általában, ha először nem tetszik, soha többet nem próbálom be. Az Elite-nél ez nem így történt: a Pilot részt körülbelül 3x néztem végig, különböző időtartamok elteltével. Harmadik alkalommal pedig elkapott a hév.

Esemény: Eurovision Song Contest 2020

Igaz, az idei Eurovíziós Dalfesztivál elmarad, de a dalok és a hozzá készült 40+ dallal rendelkező lemez elkészült, így végig tudjuk hallgatni, mivel is készültek az előadók idén.

Cikk: Elle Exxe interjú

Hatalmas élmény és természetesen megtiszteltetés volt az oldalon az első internacionális interjút elkészíteni és publikálni. Nagyon büszke vagyok Valentinre, hogy ezt is sikerült meglépnünk. Remélem a jövőben is készülhetünk izgalmas kollaborációkra az énekesnővel!

Valentin

Dal: Charli XCX – Claws

Charli az egyik nagy kedvencem, úgyhogy nem kérdés, hogy az ő új dalát hallgattam a legtöbbet mostanában, és az ő lemezét is várom a legjobban.

Album: Britney Spears – Glory

Nemrég csináltak a fanok egy #JusticeForGlory kampányt, amivel az USA iTunes első helyére repítették a lemezt. Szerintem Britney egyik legjobb albuma, de sajnos hihetetlenül alulértékelt.

Film: A stepfordi feleségek

Egyik nagy kedvencem ez a film, pár hete újranéztem, és még mindig zseniális. Nagyon szeretem egyébként ezeket az ikonikus filmeket a 2000-es évek elejéről.

Sorozat: Gossip Girl

A kedvenc sorozataimat többször végignéztem már, de ezt valamiért még csak egyszer, úgyhogy nagyjából egy hónapja újrakezdtem. Mivel már egy jó 7-8 éve volt, hogy vége lett, így nem is emlékeztem a sztorira annyira, szóval jó újra nézni.

Könyv: Neil Gaiman – Coraline

Nem vagyok az az olvasós fajta, de ez az egyik kedvenc könyvem. Ebből is írom a szakdogámat, úgyhogy viszonylag sokat is foglalkoztam vele az elmúlt időben.

Esemény: Kelis koncert, Akvárium Klub

Még március elején lépett fel Kelis Budapesten, és volt szerencsénk elmenni rá. Imádtam a koncertet, első sor közepén álltunk, és Kelis hihetetlen hangulatot csinált. Remélem, nem ez lesz az utolsó koncertünk az évben.

Cikk: Elle Exxe interjú

3 éve ismertem meg Elle Exxe-et, mikor fellépett a Szigeten, és nagyon megszerettem a dalait és az albumát, úgyhogy hatalmas megtiszteltetés volt, hogy igent mondott az interjúra. Sajnos nem sokan ismerik őt, viszont nagyon megérdemelné a sikert. Remélem, a jövőben lesz vele még közös projektünk.

Klau

Dal: Jacob Banks – Unknown (To You)

Imádom a különleges hanggal rendelkező előadókat. Jacob Banks az egyedi, mély hangját többnyire érzelmes, mondandóval teli dalokban ereszti ki. Ezek közül az az „Unknown” az egyik kedvencem.

Album: Justin Timberlake – Man of the Woods

Justin visszatérő albuma szinte folyamatosan pörög nálam. Hosszú évek óta követem a munkásságát, ezzel az albummal pedig bizonyította, hogy még mindig helye van a zeneiparban.

Videóklip: Marshmello ft. Bastille – Happier

Egy megható történet, ami 4percben összefoglalja milyen fontos és szoros kapcsolat tud kialakulni ember és állat között.

Film: Vakrandim az élettel

A film igaz történet alapján készült. Egy tinédzser srác egyik napról a másikra súlyos látássérült lesz. Mindennek ellenére nem mond le az álmairól és egy szállodában kezd el dolgozni. Megható és egyben tanulságos film.

Sorozat: Briliáns Elmék

A fotografikus memóriával rendelkező fiatal egyetemi végzettség nélkül kerül be New York egyik legismertebb ügyvédi irodájába. Érdekes, tanulságos, izgalmas történetek hada. Ha bírod a joghoz kapcsolódó történeteket, ne hagyd ki!

Könyv: Louis L Hay: Válaszd az Életet

Önismeret fejlesztés alapja számomra ez a könyv. Ha változtatni akarsz a testi-lelki problémáidon és hátrahagyni a negatív hozzáállásod, olvas el! (vagy hallgasd meg a hangos könyvet ? )

Esemény: Maradj otthon fesztivál

Most Neked is jobb, ha csatlakozol. A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal.

Cikk: Nagy Bogi, Nagy Betti és Nági ByeAlex és a Slepp dalát dolgozta fel

Bálint

Dal: Fugees – Killing Me Softly with His Song (R.Dawe & Dank.L Club Mix)

Egy ostoba TikTok-videóban hallottam, és Spotify-on egyből megpróbáltam előkeresni ezt a remixet, de nem találtam, a Shazam viszont segített, és ahogy utánanéztem, kiderült, hogy ez egy magyar remix. HI-HE-TET-LEN. Nekem nagyon bejönnek mostanában ezek a remixelt retró számok.

Album: Zella Day – Kicker

Egy kis indie pop 2015-ből. Ha nem is hallgatod végig, a „Jerome”, a „Shadow Preachers” és a „Mustang Kids” miatt megéri belekóstolni.

Videóklip: Nicki Minaj – Regret in Your Tears

Nicki egyik legalulértékeltebb dala, pedig szerintem nagyszerű, és a klip világa is csodás. Picit olyan a hangulata, mintha a végén Rihanna „Where Have You Been” klipje következne, ahol a mocsár őrzője és Tia Dalma keverékeként mászik elő a tóból.

Film: Netflix: Tall Girl

Egy kissé egysíkú limonádé film, de Sabrina Carpenter miatt megéri megnézni, aki bár se nem énekel, se nem főszereplő, mégis csodálatosat alakít. A sztori amúgy cuki, egy kis popcorn és egy pohár bor mellett pedig egészen élvezhető.

Sorozat: Szintén Netflix: Toy Boy

…vagy ahogy magyarra fordították: Selyemfiú, ami amúgy megtévesztő, mert nem arról szól, amit a magyar címe jelent. Egy nagyon pezsgő spanyol sorozat VERY HOT fiúkákkal, Marbella csodálatos tájaival és az Elite-ből Marinaként ismert María Pedrazaval az egyik főszerepben – csak itt SOKKAL jobban néz ki, és nem is idegesítő. Kár, hogy csak egy évada van (egyelőre!).

Könyv: Kristina Ohlsson: Mostohák

Aki szereti a skandináv krimiket (én imádom, szinte csak azt vagyok hajlandó olvasni), annak mindenképpen kötelező olvasmány az egész sorozat, amelynek központi figurája egy rendőrnő, akinek az élete is szépen alakul a könyvek előrehaladtával. A Dávidcsillagok a legjobb, de nem érdemes a közepén kezdeni egy ennyire tökéletes sorozatot.

Cikk: Nicki Minaj első Billboard #1 slágere

Vajon tényleg eljut a „Say So” a csúcsra?

Szandi

Dal: Michael Schulte ft Ilse DeLange – Wrong Direction

Michael a 2018-as Eurovízión való szereplése után az egyik nagy kedvencem lett, a napokban pedig megjelent legújabb dala a holland énekes-dalszerzővel, Ilse DeLange-vel, és szerintem megérdemelné a nagyobb figyelmet ez az igazán kellemes hangulatú zeneszám.

Album: Duncan Laurence – Worlds On Fire EP

A tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon nagyon szurkoltam Duncannek és az „Arcade” című dalának, mert egyszerűen elvarázsolt. Pár nap múlva pedig megjelenik az első EP-je, amit borzasztóan várok már azok után, hogy hallottam a „Love Don’t Hate It” című számot is.

Videóklip: Liam Payne – Midnight Alternative Video

Imádtam, ahogyan Liam és Alesso megoldották az otthoni klipforgatást, de ezt az alternatív videót különösen szeretem. Majdnem mindenféle technika nélkül, mindössze egy drónnal vették fel az egészet, de szerintem még így is profi munka. Ahogyan Leeroy mondaná: Per-Fect!

Film: Jumanji – A következő szint

Ez volt az utolsó film, amit a karantén előtt a moziban láttam. Nagyon szeretem a sztori régebbi verzióját is, de Dwayne Johnson és társai hatalmasat alakítanak ebben a filmfeldolgozásban. Alig várom már, hogy megérkezzen a következő része is!

Sorozat: The 100 – A visszatérők

A jelenlegi helyzethez nagyon is illik ez a sorozat, ugyanis apokaliptikus témákat dolgoz fel minden évadban különböző stílusokat keverve. A hab a tortán az, hogy rengeteg komoly társadalmi kérdéssel is foglalkoznak. Ha szeretitek a sci-fit és a háborús drámákat, mindenképpen kötelező végignéznetek!

Könyv: Stephenie Meyer: Alkonyat

Most, hogy az írónő bejelentette, érkezik az újabb Alkonyat-könyv, hatalmas kedvet kaptam ahhoz, hogy újra elolvassam ezt a klasszikus vámpírsztorit. Kíváncsian várom, milyen újabb titkokra derítünk majd fényt Edward szemszögéből. Egyébként #teamJacob!

Esemény: Eurovision: Europe Shine A Light

Az Eurovíziós Dalfesztivál sajnos elmarad ebben az évben, de nem kell az idei dalok nélkül maradnunk. A Eurovision: Europe Shine A Light a versenyt helyettesítő műsor, melyben kiemelt szerepet kapnak azok a zeneszámok és előadóik, akik a koronavírus járvány miatt idén nem csilloghatnak a nagy színpadon.

Cikk: A One Direction TOP 10 fellépése

Úgy tűnik, imádjátok a One Direction-ös cikkeket, és be kell vallanom, én is imádom őket írni. Ez az összeállítás különösen fontos volt számomra, mert mindenképpen szerettem volna nektek otthonra egy 1D koncertet varázsolni, hogy akár néhány könnyet is előcsalogathassak.

Klaudia

Dal: Ashe – Moral of the Story

Erre a zenére A fiúknak, akiket valaha szerettem című filmben találtam rá, és szerelem volt első hallásra, ahogyan az előadó többi zenéje is. Érdemes mindenképpen belehallgatni, mert szerintem hallani fogunk még róla, hiszen nagyon tehetséges énekesnőről van szó, aki igazán megnyugtató hangzásvilágot tár elénk, izgalmas szövegekkel tarkítva.

Album: Dzsúdló – Fotófóbia

A srác igazán ügyes, és ez az első albuma. Ha szereted a magyar zenét érdemes rá figyelmet szentelni, főleg a szövegekre. Remélem hamarosan újabb szerzeményeket is hallhatunk tőle.

Film: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Nem gondoltam volna, hogy valaha ennyire magával fog ragadni 20-on évesen is a tinifilmek drámája, de azt hiszem, tévedtem, mert annyira beleszerettem, hogy legalább ötször megnéztem. Ha lazítani szeretnél, arra tökéletes.

Sorozat: Jóbarátok

Sajnálom, tudom, hogy már mindenki ismeri, viszont bevallom alássan, nem vagyok nagyon sorozatos, így végesek a lehetőségeim. Ezt az örök klasszikust bármikor és bárhol tudom nézni, és remek divattippeket adhat az öltözködés szerelmeseinek is, nem beszélve a szerelmi szálakról, amik a legreménytelenebb helyzetekben is erőt adhatnak.

Könyv: Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek

Ezt is biztosan többen ismeritek már, ha máshogy nem, a filmen keresztül, viszont ezekben az időkben, mivel nem lehet utazni, ez a könyv kárpótlás lehet az utazásokra, és remek ötleteket adhat a jövőre nézve. Ezeken felül még akár az önismeretben is nagy segítséget adhat egy nagyon fordulatos és igazán szórakoztató történeten keresztül.

Esemény: Koncert

Na most mit mondjak? Eseményt sajnos nem tudok ilyen időkben, hiszen szinte remete életet élek, de amint lehet menni bárhova, valamelyik kedvenc magyar előadóm koncertjén ott leszek. Mondjuk egy Esti Kornél vagy Supernem koncertre már alig várom, hogy mehessek tombolni. Hiányoztok!

Cikk: Miley Cyrus – Amit én átélek, az nem az igazi koronavírus járvány

Az összes! Na jó, igazából ha nagyon választanom kell, akkor ez lenne az ebben a hónapban. Szeretem Miley-t minden őrültsége dacára, hiszen amint ebből a cikkből is kiderül, voltaképpen egy nagyon intelligens és jólelkű emberről van szó.

Máté

Dal: Aya Nakamura – Pookie

Megmondom őszintén, nem ismerem a francia énekesnő munkásságát de az utóbbi időben ezt a számot hallgattam a legtöbbször. A francia nyelv iránt érdeklődőknek (mint jómagam) is ajánlom, rendkívül különleges a dal hangzásvilága.

Album: Fred De Palma – Uebe

Az olasz nyelv és a nyár szerelmeseként ez az album újra és újra előkerül nálam. Ha jártál tavaly nyáron Olaszországban, legalább egy dalt biztosan hallottál erről az albumról. Számomra ez a lemez is bizonyíték arra hogy az olasz zenének a spanyolhoz hasonlóan világszerte népszerűnek kéne lennie.

Videóklip: Lady Gaga – Judas (+ Rain On Me)

A kilenc éve megjelent videóklip véleményem szerint egy mestermű. A színek, a koreográfia, a bibliai utalások igazi filmélménnyé varázsolják a klipet. Mivel Lady Gaga a kedvenc előadóm, hadd ajánljam figyelmetekbe Ariana Grandéval közös (hamarosan megjelenő) daluk a „Rain On Me” videóklipjét, mely minden bizonnyal szintén lenyűgöző lesz.

Film: Halálsoron

A Stephen King klasszikus regényéből készült filmet mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit szeretne meghatódni, de nem riad el a több mint három órás hossztól.

Sorozat: Hollywood

A Netflixen debütált sorozat az 1940-és évek idealizált filmiparát mutatja be. Ryan Murphy (Glee, AHS, Scream Queens) fanoknak kötelező.

Könyv: Szerb Antal: Utas és holdvilág

Itália szerelmeseinek ajánlom, valamint azoknak, akik rajongói a hosszas elmélkedéseknek.

Esemény: One World: Together At Home

Ez a kezdeményezés nagyon sok világsztár közreműködésével mutatta meg, milyen jó koncertet lehet adni akár a nappaliból is.

Cikk: BRÉKING: Ekkor érkezik Lady Gaga új albuma, a Chromatica!

Lady Gaga „Chromatica” című albumának új megjelenési dátumát Peti írta meg az oldalon. Ezúttal is köszönet neki!

Mindenképpen tudassátok velünk a lenti reakciógombokkal, hogy tetszett-e válogatásunk!