Ausztrál tűzkatasztrófa: összefogtak a hírességek

Több külföldi, valamint hazai híresség is úgy gondolta, tenniük kell valamit, hogy gyorsabban megállíthassák a tűz terjedését és megkezdjék az erre szakosodottak az élővilág rehabilitációját.

Hetek óta tartó elképesztő hőség, és egy eszméletlen mértékű tűzkatasztrófa: ez Ausztrália ó és új éve is egyben. Hihetetlen mennyiségű területen ég az avar, az élővilág, házak, állatok, egyszóval, minden. Borzasztó képek keringenek az interneten, nem csak a vérvörös égboltról, hanem az élve elégett kengurukról és társaikról is.

Ilyenkor viszont egyetlen dolgot tud tenni az ember: ha helybéli, menti a menthetőt saját portáján is, valamit segédkezik ahol csak lehet. Szerencsére több tucat viral videót és hírt hallhattunk, ahol emberek százai mentik a még életben lévő állatokat a biztos halál elől. Kedvenc hírességeink pedig minket is bátorítanak arra, hogy adakozzunk, valamint ők maguk is próbálnak felajánlásokat tenni. Természetesen nem a felajánlott pénz mennyisége számít, hanem a gesztus, valamint a szimpla tudat, hogy az alább említett emberek legalább próbálnak segíteni, ahogy csak tudnak.

Selena Gomez az elsők között ajánlott fel, több, mint 5 millió dollár adományt, tűzoltóknak, szervezeteknek és a rehabilitációra.

A TMZ értesülései szerint, Miley Cyrus több, mint 3 millió dollárt és 60 ezer liter vizet, valamint repülőgépeket is ajánlott fel különböző szervezeteknek.

Hilary Duff és újdonsült férje, Matthew Koma is adományozott, igaz az összeget titokban tartják, de elmondásuk szerint egy olyan összeget adományoztak, amely mind a kettőjük lelkét kielégíti.

A rapkirálynő, Nicki Minaj sem maradt tétlen, ő 150 ezer amerikai dollárral támogatta a különféle szervezeteket.

A raphercegnő, Iggy Azalea pedig haza is látogatott, ahol 250 ezer dollárt adományozott, valamint további segítséget is nyújt szülőföldjén.

Pink is bőkezűen adományozott, hiszen fél millió dollárt ajánlott fel közvetlenül szervezeteknek.

Byealex is adományozott, posztjában pedig azt ecsetelte, hogy nem az számít, hogy mennyit ad az ember, hanem, hogy egyáltalán adományoz, hiszen sok kicsi sokra megy. Elérhetőséget is találtok nála, ahova könnyen lehet pénzt juttatni.

Többen névtelenül adományoztak, valamint elérhetőségeket posztoltak ki, amin keresztül mi is adományozhatunk. Ilyen felöltéseket láthatunk Charli XCX-től, Camila Cabello-tól is.

Sok-sok híresség és természetes személy is segített már, de egyelőre nem állhatunk meg itt. Ez egy hosszú folyamat, és sajnos a tüzek a mai napig terjednek minden fele az élővilágban.

Az alábbi helyeken pedig ti is adományozhattok, ha megtehetitek: