Fesztiválnaptár 2019 – mit nem érdemes kihagyni idén

2019 már most sok-sok izgalmat tartogat számunkra… olyan neves előadók tervezik visszatérésüket, mint Lady Gaga, Rihanna, Ellie Goulding, Selena Gomez vagy Miley Cyrus és még sokan mások. De most inkább beszéljünk arról, hogy milyen über-király fesztiválok és koncertek várhatóak hazánkban és a környékünkön idén, ugyanis fesztiválokból és óriási bulikból sem lesz hiány. Vegyük is sorra, mikre gondolunk pontosan.

Total Dance Festival / Budapest Park – 2019. 05. 18.

A ’90-es és 2000-es évek fénykora volt 2018… úgy tűnik ez az őrület nem apad el 2019-ben sem. Májusban péládul a német szupersztár Cascada és a Vengaboys is a Budapest Park egynapos minifesztiváljának színpadára lép majd. Mellettük ott lesz az örökzöld Kozmix, Dr. Alban vagy a 5ive is. Az eseményt itt találjátok.

Volt Fesztivál – 2019.06.26 – 29.

Mi is teszi olyan különlegessé a Volt 2019-et? Igen, a fesztivál idén úgy tűnik jó egyensúlyban tartja a rock/alternatív és a populárisabb nevek arányát. Gondoljunk csak arra, hogy hiába van az egyik oldalon a Slipknot illetve a Slash, de a másikon már ott virít a Parov Stelar, LP illetve Robin Schulz is. Természetesen hazai előadókban sem lesz hiány, ami már kvázi a fesztivál védjegyévé vált.

Balaton Sound – 2019.07.03 – 07.

Sosem a visszafogott fellépősoráról volt híres a Balaton Sound. Tavaly olyan előadókat jelentettek be, mint marshmello, Future vagy a NERVO. A teljes listát itt tekinthetitek meg, a jegyek árusítása pedig már megy. Hamarosan pedig egy újabb bejelentésre is számíthatunk!

Veszprém Fesztivál – 2019.07.10 – 13.

Idén is keményen indít hazánk legnagyobb „felnőtt” fesztiválja, a VeszprémFest! Első hallásra úgy tűnhet, hogy egy kissé más korcsoportot vonz a fesztivál, mint az eddig említettek, de eddig is olyan neveket sikerült elhozniuk hazánkba, mint Emeli Sandé, Aloe Blacc vagy Tom Jones. Az idei kínálat is hasonlóan színvonalas: Caro Emerald és Katie Melua is várható a városba! Februárban pedig egy újabb nevet jelentenek be!

Pohoda Fesztivál – 2019.07.11 – 14.

Első nevét a Balaton Sound-hoz hasonlóan tavaly jelentette be a szlovák Pohoda Fesztivál is, mely minden évben Trencsénben kap helyet és a bejelentéseik pedig folyamatosak: szinte minden héten kapunk 1-1 új nevet. Az elmúlt években olyan király és nagy neveket akasztottak, mint M.I.A., Solange vagy a The Chemical Brothers. A 2019-es kiadáson pedig már mindenképpen ott lesz Lykke Li, Liam Gallagher, a The Roots, a The 1975, Charlotte Gainsburg, Sofi Tukker és még sokan mások.

I Love 2000’s ✘ Budapest Park – 2019.07.13.

INNA újra hazánkba látogat! Igaz, nem igazán nevezhetnénk ezt az esemény fesztiválnak, hiszen nem is igazán fesztivál, de számunkra egy egynapos minifesztiválnak számít! Tavaly Győrben tette tiszteletét, idén pedig a Budapest Park-ba látogat a román szupersztár, INNA. Mellette az újra fénykorát élő Groovhouse, Basshunter a Kozmix és még sokan mások is jelen lesznek. Az „mini fesztiválról” bővebben itt találtok információt.

EFOTT Fesztivál – 2019.07.09 – 15.

Érkezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának, azaz az EFOTT-nak a 2018-as aftermoovie-ja, ahol tavaly például a brit szupersztár, Jessie J lépett színpadra, hazánkban első alkalommal. Rajta kívül pedig a DUB FX, a Hurts, Tinie Tempah valamint a Rudiemental is felrobbantotta már a Velence parti fesztivál színpadát. Hamarosan érkezik az első bejelentés.

Sziget Fesztivál – 2019.08.07 – 13.

Azt mondtuk tavaly, hogy a 2017es Sziget lineup-ot nem sikerül überelni soha sem… nos erre már decemberben rácáfoltak a szervezők, ugyanis olyan nevekkel kényeztettek el már most minket, mint Ed Sheeran, a twenty one pilots, Florence and the Machine vagy Martin Garrix. Már most ikonikuis lineup, miket tartogathat még a jópár későbbi bejelentés? Nos, mi bele se merünk gondolni.

Strand Fesztivál – 2019.08.20 – 24.

Az elmúlt években fokozottan nőtt és nőtt a Strand Fesztivál ereje. Tavaly már „csak” az első bejelentéssel olyan neves előadókat ígértek meg a magyar közönség számára, mint a hazai „deübtálását” a fesztiválon tervező Anne-Marie, az itthoni közönségkedvenc a Bastille, John Newman, Jonas Blue vagy Dimitri Vega & Like Mike. Szinte biztos, hogy már csak ezen nevek láttán is sokunkban megindult a „mikor is vegyek bérletet” dilemma, ugye? Amúgy pedig a nagyobb, külföldi nevek mellett úgy tűnik felsorakozik majd a magyar populáris zene prémje is.