Jessie J felrobbantotta az EFOTT színpadát – beszámoló

Szinte egy hét sem telt el azóta, hogy első látogatásunkat tettük a Balaton Sound-on, de egy újabb „első”-t mutathatunk be nektek, ugyanis első alkalommal volt szerencsénk ellátogatni az EFOTT fesztiválra.

 

Valentin Horváth (@vlntnhrvth) által megosztott bejegyzés,

 

Úgy látszik idén minden fesztiválunk brutál erős, ha a lineup-ról van szó. Az EFOTT sem lóg ki ebből, ugyanis olyan neveket sikerült elhozniuk a magyar közönségnek, mint az első alkalommal hazánkban fellépő Jessie J, vagy a hazai veterán John Newman. Mellettük persze majd’ 100 (ha nem több) fellépő és program várta és még várja is az érdeklődőket.

Maga a fesztivál egy igen pozitív csalódás. A helyszín tökéletesen fel van építve és el van képzelve, s a különböző színpadok is megfelelő távolságra vannak egymástól, kellemesen szellős, nem mondható el az, hogy túlzsúfolt lenne. A másik nagy pozitívum, az árak. Egyáltalán nem tapasztaltunk durva kilengéseket vagy lehúzást, ezért egy óriási pacsi mindenkinek. Nagyon fontos, hogy egy fesztivál a pénztárcabarát jelző mellett megkapja a családbarát jelzőt is, ami itt szintén teljesült.

A napunk nagy dobása Jessie J volt, de előtte a DUB FX egy óriási bulit csapott, maximálisan pozitív csalódás volt számunkra, nagyon tehetséges úriembert láthattunk a színpadon. Utána pedig röviddel Jessie J is a színpadra lépett, és olyan showt tolt le, amit az EFOTT és a közönség sem fog sohasem elfelejteni. Az énekesnő vokáljai elképesztőek, hihetetlen, hogy milyen hang szorult egy ilyen törékeny hölgybe. Jessie amúgy a koncert előtt 4 órával landolt hazánkban, amit meg nem mondtunk volna, ugyanis energikus, mosolygós és közvetlen volt végig. Talán ez volt életemben az első olyan koncert, ahol az előadó több emberrel is beszélt a közönségből, illetve meg is énekeltetett egy leányt is. Természetesen Jessie hozzánk az új, R.O.S.E. c. albumával érkezett, de nem maradhattak el óriási slágerei sem, mint a Price Tag, a Domino vagy a Bang Bang. Maga az énekesnő is meglepődött amúgy a közönség élénkségén és hangosságán, ugyanis minden dalt pár ezer emberrel duettezhette el, ami azért ritkaság számban megy.

 

Kondri Péter (@kndrptr) által megosztott bejegyzés,

Az egyetlen kellemetlenség a transzferbuszokkal ért minket, illetve több embert is, ahogyan értesültünk róla. A mi napunkon érvényes menetrend szerint 8 órakor megy az utolsó transzfer a fesztiváltól a vasútállomásra (körülbelül 3.5 km távolság), ezért mi gyalog indultunk el… de mint menet közben kiderült, a transzferek éjjel is közlekedtek. Mindenesetre, jövőre erre jobban odafigyelünk mi is.

Összességében, mi imádtuk a fesztivált, illetve a szervezéssel sem volt különösebb probléma. Üde színfolt a hazai fesztiválok között az EFOTT.