Óriási bukta Simon Cowell új One Direction kereső műsora

Alig érkeztek emberek a meghallgatásra.

One Direction megformálása a 2010-es The X Factor UK-ben olyan történelmi pillanat volt a populáris kultúrában, amire nagyon kevés alkalommal van példa. A srácok a 2010-es évek legkeresettebb és legsikeresebb előadói voltak, akiket néhány éve egy videó által kiderült, hogy valójában Nicole Scherzinger rakott össze úgy, ahogy mi megismertük őket. A fiúk karrierjét Simon Cowell és az ő lemezkiadója igazgatta, amíg fel nem oszlottak határozatlan időre – azóta pedig szólóban a világ legnagyobb popsztárjai lettek, például Louis Tomlinson idén a Sziget Fesztivál egyik főfellépője lesz.

Mint, ahogy beszámoltunk róla, Simon Cowell egy (a pletykák szerint Netflixes) dokumentumfilm keretein belül keresi az új generáció One Direction-ét. A The Sun és az Independent is úgy fogalmazott, hogy óriási „flop” már most a műsor, ugyanis alig érkeztek jelentkezők az első meghallgatásra. Egy helyi forrás úgy fogalmazott a lapoknak, hogy „maximum 40 ember állt sorban egyszerre a legnépszerűbb délutáni időpontok során” is, illetve, hogy „csupán szállingóztak a fiúk”, sosem alakult ki tömeg.

Lassacskán szombat reggel 9 után kezdtek érkezni az emberek, de a legnagyobb sor sosem haladta meg a negyven főt. Kora délutánra ez a szám is lecsökkent és vasárnap is ugyanez volt a helyzet

– nyilatkozta az Independentnek egy a nevét elhallgatni kívánó forrás.

A forrás azt is hozzátette, hogy több ezer emberre számítottak és úgy is alakították ki a helyszínt és a kordonokat is. Az első meghallgatásokra szombaton és vasárnap esett sor Liverpoolban, mely egy félmilliós város Észak-Angliában, a kép a helyszínről pedig nem hazudik:

A The Sun arra is kitért, hogy az eredeti tervek szerint csütörtökön kezdődött volna meg a meghallgatás a 150 ezer fős lakosságú Newcastle-ben, de a 64 éves médiaszemélyiség utazási gondokra hivatkozva lemondta a két napot felölelő programot.