Rekordot döntött Madonna: minden idők legnagyobb koncertjét adta

Több, mint 1,6 millióan vettek részt az énekesnő fellépésén.

Tavaly volt 40 éve, hogy megjelent Madonna legelső albuma, ezt pedig nem is ünnepelhette volna meg méltóbb módon, mint egy világkörüli turnéval. A 81 dátumos koncertsorozat, melynek keretein belül az énekesnő a legnagyobb slágereit és a rajongók kedvenceit adta elő az elmúlt négy évtizedből, a Celebration Tour nevet kapta, és nem akárhogyan ért véget. A popkirálynő az utolsó showjával világrekordot állított fel, és minden idők legnagyobb koncertjét adta.

Az ingyenes fellépésre Brazíliában, Rio de Janeiro városában került sor május 4-én, a helyszínt pedig a Copacabana strand biztosította. A popdíva a világ legnagyobb táncparkettjévé varázsolta az óceánpartot: több, mint 1,6 millió rajongó vett részt a koncerten. 

Rio, itt vagyunk a világ leggyönyörűbb helyén. Mellettünk az óceán, körülöttünk a hegyek és Jézus. Egyszerűen varázslatos

– köszöntötte Madonna a milliós tömeget.

Rengeteg fan már napokkal a koncert előtt kiköltözött a partra, hogy a leghető legjobb helyről élvezhessék a történelmi eseményt, de sokan a közelben lévő lakások erkélyeiről, sőt, a vízről, hajókról nézték a látványos showt. Napközben több, mint 30 fokot mértek, így tanulva a Taylor Swift riói fellépésén történt tragédiából, a hatóságok ingyen ivóvizet osztottak, a tűzoltók vízzel locsolták az egybegyűlteket, és több, mint 3000 rendőr vigyázott a biztonságukra.

Madonna természetesen nem okozott csalódást. Bár 50 perccel a meghirdetett kezdés után lépett színpadra, lenyűgöző showt nyújtott, melyet egyébként élőben közvetített egy brazil tévécsatorna. Olyan slágerek csendültek fel a több, mint 2 órás fellépés alatt, mint a Holiday, az Into the Groove, a Like a Prayer, a Hung Up, vagy éppen a La Isla Bonita, és sztárvendégeket is köszöntött. A Vogue alatt a brazil énekesnő, Anitta csatlakozott hozzá a színpadon, míg a Music-ot a szintén brazil drag előadóval, Pabllo Vittarral közösen adta elő. Összesen 26 dalt hallhatott a közönség.

Nem kevés pénzébe került Rio városának a koncert, de még annál is többet kaszáltak rajta. Majdnem másfél milliárd forintnak megfelelő összeget fektettek bele – a fennmaradó összeget különböző szponzorok finanszírozták – és csaknem 21,5 milliárd forintnak megfelelő összegnyi bevételük volt belőle. 

Hónapok óta keringenek a pletykák, miszerint Madonna másodjára is útnak indul a turnéjával, és ezúttal stadionokba hozza el azt, ám egyelőre semmilyen hivatalos információ nincsen ezzel kapcsolatban.