Taylor Swift koncertje előtt halt meg egy rajongója a hőség miatt

Az énekesnő a színpadon nem tudott az esetről beszélni.

Helyi idő szerint tegnap este lépett színpadra Taylor Swift Brazíliában, a Nilton Santos stadionban, melynek befogadóképessége 60 ezer fő. Az énekesnő a rekordokat döntögető The Eras Tour koncertsorozatát vitte el Rio de Janeiro városába – hozzánk legközelebb 3 koncertet is ad Bécsben az Ernst Happel Stadionban, erről korábban beszámoltunk több alkalommal is, igaz, jegyeket csak azok tudtak venni, akiket kiválasztottak az előzetes regisztráció során.

Ana Clara Benevides, a 23 éves egyetemista nagy álma volt, hogy eljusson Taylor koncertjére, közösségi média platformjain régóta számolta vissza a napokat is. Arról, hogy pontosan mi történt, több hírmagazin másképpen számol be, így egyelőre csak valószínűsíthető, hogy a fiatal valóban korán érkezett a helyszínre és az első sorokban sikerült helyet szereznie magának, miután beengedték őket a stadionba. Brazília ezen területén jelenleg óriási hőhullám terül el, mérések szerint a stadion belsejében, a tömegben körülbelül 60 fok volt és tűző nap.

A lányt a koncert kezdete előtt már ki kellett emelni a tömegből, ugyanis elájult, amit egy szívroham követett közvetlenül, így a koncert kezdetén már részt sem tudott venni. A szabályok szerint a koncertezők nem vihették be magukkal vizüket és palackjaikat/kulacsaikat sem, ez is hozzájárult a dehidratáltsághoz. Miután kiemelték és megkezdték a 40 perces újraélesztést, kórházba szállították, a mentőben pedig egy újabb szívrohamot kapott. A kórházban elhunyt, melyről Swift a koncert után egy rövidebb szöveget posztolt, miszerint nem tudott volna erről a színpadon beszélni, annyira gyötörte a fájdalom.

Nem hiszem el, hogy éppen ezeket a szavakat írom le, megszakad a szívem, hogy azt kell mondjam, hogy elveszítettünk egy rajongót a koncertem előtt ma. Szavakba se tudom önteni, mennyire megtörtem emiatt. Nagyon kevés információ áll rendelkezésemre róla, csak annyit tudok, hogy gyönyörű volt és túl fiatal ahhoz, hogy ez történjen vele. Ez volt az utolsó dolog, ami eszembe jutott, hogy megtörténhet, amikor eldöntöttük, hogy elhozzuk Brazíliába a turnét

– írta Instagram történetében Taylor.

Az énekesnő egyébként annyira megelégelte a helyzetet – az este folyamán több, mint 1000 ember ájult el, akiket ki kellett emelni a tömegből -, hogy többször jelezte, kezdjenek el vizet osztogatni a tömegnek és ne csak az első soroknak. Egy ponton ő maga vágott be a tömegbe egy saccra félliteres hideg vizes flakont, hogy segítsen a közönségén.

@thiguinhas Taylor throws bottle during The Eras Tour in Rio de Janeiro and hits Justin ???????? #taylorswift #taylornation #theerastour #justinbieber #throwing #bottlethrow #taylorthrowschair #taylorthrowsbottle ♬ original sound – Thiago Mangueira
@amiraswift92 If Taylor Swift can see the problem from stage to the point where SHE’S the one throwing water bottles to fans then why couldn’t stadium officials/security see it? ???? #taylorswift #tsriodejaneiro ♬ original sound – amiraswift (Taylor’s Version)