Ismerősen cseng Ava Max új dala? Mutatjuk, hogy miért!

Nem ő az első előadó, aki hozzányúlt a híres melódiához.

Ava Maxtől már megszokhattuk, hogy előszeretettel használja fel más előadók korábbi dalait a sajátjaihoz. Hol kevésbé ismert szerzeményeket választ, mint például a debütáló albumán helyet kapó Born to the Night-hoz, hol pedig egyenesen világslágereket, mint a Kygo-val közös Whatever-höz, melyben Shakira 2001-es Whenever, Wherever című klasszikusát gondolták újra.

Április elején startolt el hivatalosan is az énekesnő új érája a közelgő harmadik albuma első kislemezével, mely a My Oh My címet kapta, és már első hallásra is ismerősen csenghet, ami nem véletlen. A refrénjéhez ugyanis az előadó egy híres melódiához nyúlt vissza, egészen az 1800-as évekig: az Arabian riff nevű dallamot a 19. században több formájában is publikálták, és számos gyermekdalnak is az alapjául szolgál.

Mivel a melódia nem jogvédett, így bárki szabadon felhasználhatja a saját munkásságában, és nem Ava az első, aki ezt megtette. Már az 1920-as években is feldolgozták, méghozzá nem más, mint a jazz egyik legnagyobb alakja, Louis Armstrong, de persze bőven vannak hozzánk korban közelebb álló példák is. Nézzünk párat közülük!

A teljesség igénye nélkül a Destiny’s Child az 1998-as Illusion című dalához, a Green Day 2009-ben, a ¿Viva la Gloria? (Little Girl)-höz, Kesha a 2010-es Take It Off-hoz, Lana Del Rey a 2015-ös Music to Watch Boys To című szerzeményéhez, Ashnikko pedig 2020-ban a Tantrum-hoz dolgozta fel a híres dallamot Ava előtt.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor érkezik az énekesnő várva várt harmadik albuma, azt viszont a napokban elárulta, hogy egy új énjét mutatja majd meg rajta.

Imádom a Heaven & Hell-t és a Diamonds & Dancefloors-t, és nagyon büszke vagyok rájuk, ugyanakkor az a múltam. Úgy érzem, mindannyian folyamatosan fejlődünk, az én fejlődésem pedig jól fog látszódni az új lemezemen

– nyilatkozta.

Érdekesség, hogy a My Oh My az első dala, amiben nincs benne a producer, Cirkut keze munkája, és az új anyagot egy teljesen más csapattal készítette el, mint az előző kettőt, így számíthatunk arra, hogy a hangzásvilága is egy kicsit más lesz.