Rengetegen hallgatnak életükben először Beyoncét a country albumának köszönhetően

Jelentősen megnőtt azok száma, akik először hallgatják az énekesnő zenéjét.

Nehéz elképzelni, hogy valaki még életében ne hallott volna egy Beyoncé dalt sem, hiszen mégiscsak a világ egyik leghíresebb énekesnőjéről van szó, az viszont kézenfekvő, hogy vannak, akik nem hallgatják maguktól a zenéjét, elvégre mégsem lehet mindenkinek a kedvence. Most azonban rengeteg olyan ember kapcsolta be a sztár legújabb albumát, akinek eddig valószínűleg esze ágában sem volt Beyoncét hallgatni, legalábbis a számok ezt mutatják.

A country műfajából merítkező Cowboy Carter című korong március végén jelent meg, az ezt követő egy hétben pedig nem kevesebb, mint 85 százalékkal növekedett azoknak a felhasználóknak a száma Spotifyon, akik életükben – vagy legalábbis a streaming platformra való regisztrációjuk óta – először hallgatják az előadó zenéjét.

Az albumot a megjelenés hetében többen streamelték, mint Beyoncé eddigi bármelyik hét kiadványát, és már az első 24 órában 76 millió lejátszást generált, így idén ezt a lemezt streamelték a legtöbbször a Spotifyon egy nap leforgása alatt.

A 27 dalos Cowboy Carter több, mint öt év alatt készült el, és az énekesnő tulajdonképpen a gyökereihez tért vissza vele, hiszen Texasból származik. Még a megjelenés előtt elárulta, hogy egy igencsak rossz élménye ihlette, amikor kirekesztve érezte magát – most pedig, évekkel később nagyobb sikereket ér el vele, mint eddig valaha.