Kirekesztve érezte magát Beyoncé, ez inspirálta az új albumát

Cowboy Carter egy hét múlva érkezik. 

Pontosan egy hét választ el minket Beyoncé legújabb albumától, ugyanis a Cowboy Carter március 29-én kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra. A lemez az énekesnő trilógiájának második felvonása, a 2022-es Renaissance house és disco stílusa után pedig a country műfaja felé vette az irányt vele. A végleges borítóról az Instagram oldalán rántotta le a leplet a napokban, ahol tőle az utóbbi években szokatlan módon egy kicsit mesélt is arról, hogy mi inspirálta az anyagot, és mire számíthatunk rajta.

Az előadó elmondása szerint több, mint 5 éve kezdett el munkálkodni a korongon, és egy igencsak rossz élmény inspirálta, amikor is kirekesztve érezte magát.

Ez a lemez egy olyan élmény miatt született meg, amikor úgy éreztem, ki vagyok rekesztve… ez pedig teljesen világos volt. Azonban ennek az élménynek köszönhetően ástam magam mélyebbre a country zene történelmében, és kezdtem el tanulmányozni a gazdag zenei archívumunkat

– írta.

Az élmény, amit említ, nagy valószínűséggel a 2016-os fellépése a Country Music Association Awards-on. A sztár a The Chicks-szel karöltve lépett színpadra a gálán, és a Daddy Lessons című dalát adta elő, mely egy country szerzemény. Már a performansz előtt is sokan megbotránkoztak azon, hogy mit keres Beyoncé egy country díjátadón, és arra szólították fel a műfaj rajongóit, hogy bojkottálják a gálát. A dolog odáig fajult, hogy a szervezők az esemény után még csak említést sem tettek a fellépésről a hivatalos oldalukon. 

Most, nyolc évvel később viszont megmutatja a nagyvilágnak az énekesnő, hogy igenis van keresnivalója a country műfajában – olyannyira, hogy az albuma felvezető kislemezével, a Texas Hold ‘Em-mel ő lett az első fekete női előadó, akinek sikerült a Billboard Hot Country Songs slágerlista élére jutnia. Elmondása szerint büszke erre az eredményre, azonban emellett egy fontos dologra is felhívta a figyelmet.

Ez nem sikerülhetett volna a ti támogatásotok nélkül. Azt remélem viszont, hogy pár év elteltével már irreleváns lesz megemlíteni egy előadó bőrszínét, amikor arról beszélünk, hogy milyen műfajban készít zenét.

Hozzátette, hogy bár az őt ért kritikák miatt ásta magát mélyebbre a műfajban, sokat tanult ebből, és jó érzés látnia, hogy a zenéje összehozza az embereket a világ különböző tájairól.

A kritika, ami ért, mikor először kezdtem el munkálkodni ebben a műfajban, arra késztetett, hogy kitörtjek a korlátok közül, melyeket korábban rám aggattak. Az act ii annak az eredménye, hogy kihívások elé állítottam magam, és időt szakítottam arra, hogy különböző műfajokat vegyítsek egymással, hogy ezáltal megalkossam az új lemezemet. 

Beyoncé azt is elárulta, hogy pár meglepetéssel is készül a rajongóinak az albumon, és olyan előadókkal dolgozott rajta, akiket rendkívül tisztel, vagyis pár közreműködésre is számíthatunk.

Egy dolgot azonban fontosnak tartott még leszögezni, ami pedig nem más, mint:

Ez nem egy country album. Ez egy Beyoncé album.