Végre megérkezett a Joker 2 első előzetese

A film idén októberben kerül a mozikba.

A 2019-es Joker folytatása, mely a Joker: Folie à Deux címet kapta, kétségkívül az idei év egyik legjobban várt filmje, azonban eddig nem sokat tudtunk róla azon kívül, hogy egy úgynevezett jukebox musical lesz, és legalább 15 jól ismert slágert dolgoznak majd fel benne a szereplők. Most azonban kezd körvonalazódni, hogy mire is számíthatunk a Lady Gaga és Joaquin Phoenix nevével fémjelzett alkotástól, ugyanis végre megérkezett az első előzetese.

A kicsit több, mint két perces videó az Arkham Elmegyógyintézetben indul, ahol Joker, vagyis Arthur Fleck megismerkedik egy másik pácienssel – Harley Quinnel. Az első pillantástól kezdve szerelmesek lesznek egymásba, és elkezdik tervezgetni a szökésüket. A következő képkockákon már Gotham utcáin látjuk őket, amint mániákus táncot járnak a városban. 

Az első film a magányos címszereplő sötét eredettörténetét mutatta be, míg a folytatásban, már nem olyan magányosan útra kel, és a múzsájával az oldalán különböző helyeken lép színpadra. 

Gaga Harley Quinnként, míg Joaquin Phoenix ismét Jokerként tűnik fel a filmben, mellettük pedig láthatjuk még a mozivásznon Zazie Beetz-t, Steve Coogant, Catherine Keenert, és Brendan Gleesont is. A rendezői székben Todd Phillips ült.

Az elkészítésének a költsége nem kevesebb, mint 200 millió dollár, vagyis több, mint 73 milliárd forint volt. Viszonyítási alapként a 2019-es Joker csupán 60 millió dollárból készült el, és világszerte több, mint 1 milliárd dollárt hozott a kasszára, amellett, hogy 11 Oscar-jelölést is bezsebelt.

A Joker: Folie à Deux idén október 3-án kerül a mozikba.