Kiderült, mikor érkezik a Bridget Jones 4. része, Hugh Grant is visszatér benne

Kevesebb, mint egy év, és nézhetjük is a negyedik felvonást.

A Bridget Jones naplója harmadik részére nem kevesebb, mint 12 évet kellett várnunk, a negyedikre azonban már nem kell ennyit. Mint ahogy már mi is beszámoltunk róla, évek óta készülőben van az ikonikus filmsorozat újabb felvonása, most pedig végre beindultak a dolgok körülötte: lehullott a lepel a szereplőgárdáról, a premier dátumáról, mi több, a történetéről is megtudhattunk egy keveset.

A legújabb Bridget Jones-film kevesebb, mint egy év múlva, jövő február 14-én, Valentin-napon kerül a mozikba világszerte, míg az Egyesült Államokban a Peacock streaming platformon lesz látható.

Természetesen Renée Zellweger ismét visszatér, mint a történet főhőse, ami azonban nagyobb meglepetés, hogy Hugh Grant is, mint Daniel Cleaver – a színész a legutóbbi filmben nem szerepelt. Mellettük feltűnik még a vásznon Emma Thompson, akit már a 8 évvel ezelőtti Bridget Jones babár várban is láthattunk, de új karaktereket is megismerhetünk. Az egyikük Chiwetel Ejiofor lesz, aki olyan alkotásokat tudhat maga mögött, mint az Igazából szerelem, vagy éppen a 12 év rabszolgaság, a másikuk pedig A Fehér Lótusz és az Egy nap sztárja, Leo Woodall.

A Bridget Jones babát várral ellentétben, mely eltért Helen Fielding könyveitől, és helyette egy, 2005 és 2006 között, a The Independentnek íródott cikksorozatán alapult, a folytatás az írónő 2013-as Mad About the Boy, vagyis Bolondulásig című regényének történetét dolgozza fel. Ebben az 51 éves Bridget Mark halála után megözvegyült, és szingli anyukaként próbál helytállni a munkában és a magánéletében, miközben olyan dolgokkal gyűlik meg a baja, mint például a modern technológia. Na meg persze ott van a dögös harmincas pasi is, akivel kavar…

A rendezői székbe Michael Morris ül majd, míg a forgatókönyvért maga Helen Fielding felet. A forgatás idén nyáron veszi kezdetét Londonban.

A filmsorozat mára már klasszikusnak számító első része 2001-ben jelent meg, és Renée Zellweger az első Oscar-jelölését is ennek köszönheti. A második rész, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! 3 évre rá érkezett meg, a harmadik pedig, mely a Bridget Jones babát vár címet kapta, 2016-ban került a mozikba. Mindhárom film hatalmas sikernek örvendett, és világszerte több, mint 760 millió dollárt, vagyis több, mint 273 milliárd forintnak megfelelő összeget hozott a kasszára.