Hivatalos: készülőben van a Bridget Jones naplója 4. része!

A könyvek szerzője már dolgozik a folytatáson.

Úgy néz ki, folytatást kaphat mindenki kedvenc rom-kom főhőse, Bridget Jones története! A Helen Fielding regényein alapuló filmsorozat első része, a Bridget Jones naplója 2001-ben jelent meg, és mára már igazi klasszikusnak számít. A második rész, a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! 3 évre rá érkezett meg, a harmadikra pedig, mely a Bridget Jones babát vár címet kapta, 12 évet kellett várni, ugyanis 2016-ban került a mozikba.

Most pedig felcsillant a reménysugár, hogy érkezik a folytatás, ugyanis a könyvek szerzője a Radio Times-nak azt nyilatkozta, már dolgozik rajta:

Igen, dolgozom rajta, és nagyon-nagyon remélem, hogy tényleg összejön. Az összes film, amit készítettünk, valóságos csoda. Iszonyat nehéz összehozni, hogy elkészüljön egy film, és hogy mellé még jó is legyen, de szeretném ismét a mozivásznon látni.

Még júliusban egy állítólagos forrás árulta el a brit The Sun magazinnak, hogy titokban készülőben van az újabb rész, melyben Bridget-et már anyaként láthatjuk, amint próbál megfelelni az ezzel járó elvárásoknak.

A legutóbbi film, a Bridget Jones babát vár eltért Helen Fielding könyveitől, és helyette egy, 2005. és 2006. között, a The Independentnek íródott cikksorozatát vették hozzá alapul, azonban könnyen lehet, hogy a negyedik film a harmadik könyv, a 2013-as Mad About the Boy, vagyis a Bolondulásig történetét viszi majd a mozivászonra. Ebben az 51 éves Bridget Mark halála után megözvegyült, és egyedül próbál felnevelni két kisgyermeket, miközben olyan dolgokkal gyűlik meg a baja, mint például a modern technológia.

Ha összejön a negyedik rész, Renée Zellweger több, mint valószínű, hogy visszatérne, mint Bridget, Colin Firth, mint Mark Darcy, mi több, Hugh Grant is feltűnhet ismét, mint Daniel Cleaver, hiszen a legutóbbi film végén kiderült, hogy mégsem halt meg – de természetesen ezen a ponton még csak találgathatunk.

Annyi biztos, hogy a Bridget Jones babát vár hatalmas sikert aratott világszerte, melyből tisztán látszik, hogy van igény a folytatásra.