Sorozat készül a Doktor Szösziből

A Gossip Girl alkotói írják a forgatókönyvet.

Reese Witherspoon visszanyúl az egyik leghíresebb szerepéhez, és egy új formában gondolja újra. A Deadline információi szerint ugyanis készülőben van az Amazon MGM Studios-nál a Doktor Szöszi spin-off sorozata, melyért a színésznő, és a produkciós cége, a Hello Sunshine felelnek majd.

Ha már csak a készítőiből indulunk ki, akkor is egy nagy dobásra számíthatunk: a forgatókönyvet Josh Schwartz és Stephanie Savage írják, akiknek az ikonikus Gossip Girl – A pletykafészek című alkotást is köszönhetjük. A hírek szerint jól haladnak a széria munkálataival, ám ennél többet egyelőre nem tudni róla, így például azt sem, hogy miről szólna.

Ismét az eredeti Doktor Szöszi filmek producere, Marc Platt látja majd el a produceri munkálatokat Reese Witherspoon, és a fentebb említett két alkotója mellett, de ez még nem minden. Az Amazon és a Hello Sunshine még tovább bővítenék a franchise-t egy második spin-off sorozattal, ám ez még nagyon kezdeti szakaszban van, és jelenleg csak az ötletelés folyamata zajlik.

Az első Doktor Szöszi film 2001-ben jelent meg Amanda Brown regénye alapján, melyben Reese Witherspoon egy tetőtől talpig rózsaszín lány, Elle Woods karakterét alakította, aki a Harvard jogi karára megy, hogy visszanyerje a pasiját – ennél azonban sokkal többet ér el. Az alkotás egy igazi klasszikussá vált a popkultúrában, és a színésznőből valódi szupersztárt faragott.

A folytatás két évre rá érkezett meg, ami szintén sikert aratott, azonban a 2009-es Doktor Szöszik már nem nyerte el a nézők tetszését – ez egyébként egy lehetséges sorozat előtörténetének készült, amiből aztán nem lett semmi.

A harmadik mozifilm már évek óta készülőben van, azonban arról régóta nincs hír, hogy ennek hogy haladnak a munkálatai.