Shakira fiai szerint a Barbie film elveszi a férfiasságukat

Az énekesnő valamilyen szinten egyetért ezzel a kijelentéssel.

Shakira március 22-én dobta piacra legutóbbi, 12. stúdióalbumát a Las Mujeres Ya No Lloran-t, melyről már itt beszámoltunk bővebben. Az énekesnő most az Allure Magazinnak adott interjújával került a napilapok címlapjára, ahol a Barbie filmről osztotta meg nézeteit.

Az énekesnő úgy gondolja, hogy kifejezetten káros a társadalom férfi részére nézve az alkotás, ugyanis ő is és a fiai, akik egyébként 9 és 11 évesek, úgy érezte, hogy a film megfosztja őket férfiasságuktól és úgy emeli fel és ünnepli a nőket, hogy közben a férfiakat elnyomják. Az énekesnő úgy fogalmazott, hogy szerinte a férfiaknak és a nőknek is fontos szerepe van a társadalomban és a köztük lévő egyensúlynak nem szabad megborulnia az egyik nem felé:

A fiaim kifejezetten utálták. Úgy érezték, hogy elveszi a férfiasságukat. És egyet is értek ezzel egy bizonyos szintig. Két fiút nevelek. Azt szeretném, hogyha ők is erősek, magabiztosak lennének, miközben tisztelik a nőket. A popkultúra azon részét szeretem, amikor úgy támogatjuk a nőket, hogy a férfiakat nem fosztjuk meg attól, hogy férfiak lehessenek, hogy képesek legyenek megvédeni és ellátni. Abban hiszek, hogy a nőknek meg kell adni minden eszközt és a bizalmat, hogy ezt az egészet úgy tudjuk meglépni, hogy ne veszítsük el lényeget, a nőiességünket. Úgy gondolom, hogy a férfiak létezésének van egy célja a társdalomban, mint ahogy a nőknek is. Kiegészítjük egymást és ennek nem szabad elmosódnia.