Újabb részletek az Eufória körüli balhéról: Zendaya vétózta meg a 3. évad forgatókönyvét, az HBO Sam Levinson nélkül folytatta volna

Áll a bál a sikersorozat körül.

Az Eufória első két évada hatalmas sikert aratott. Bár nem volt mentes a botrányoktól és a kritikáktól, a főszereplőit, mint Zendaya, Sydney Sweeney, Hunter Schafer, vagy éppen Jacob Elordi, igazi szupersztárokká avanzsálta, emellett pedig több Emmy-díjat is bezsebelt. Azonban, akármi is lesz a sorozat jövője, annak várnia kell.

Az HBO a múlt héten ugyanis bejelentette, hogy határozatlan időre elhalasztották a harmadik évad forgatását, mely most tavasszal indult volna – amit azonban nem osztott meg a csatorna, az az, hogy még náluk sem tudja senki, hogy valaha elkészül-e egyáltalán a folytatás. A széria egyik színésze a napokban kotyogott ki pár információt ezzel kapcsolatban, a Varietynek köszönhetően pedig újabb részletekre derült fény az Eufória körüli balhéról.

A publikáció forrásai szerint a legnagyobb akadályt az jelenti, hogy túlságosan különböznek az elképzelések az új fejezet történetéről. Sam Levinson, aki egyébként teljes kreatív szabadságot élvez a sorozatot illetően, tavaly télen osztotta meg a vízióját az HBO-val, amiben egy 5 éves időugrás is szerepelt, és Sydney Sweeney-nek, illetve Jacob Elordinak rengeteg forró jelenete lett volna benne. A csatorna fejeseinek tetszett az irány, azonban a hollywoodi sztrájkok befejeztével elkészült, teljes forgatókönyv egyáltalán nem nyűgözte le Zendayát, ebben pedig valószínűleg az is közrejátszott, hogy a karaktere igencsak háttérbe szorult benne.

Bár a Rue-t alakító színésznő önmagában nem vétózhatná meg a forgatókönyvet, Sam hallgatott rá, mint az alkotás legnagyobb sztárjára és producerére, így hajlandó volt módosítani rajta, és belevenni az ötleteit, abból pedig elég sok volt. A készítőnek egyébként is át kellett írnia a történetet Angus Cloud halála miatt – a Fezt megtestesítő, néhai színész az eredeti tervek szerint sokat szerepelt volna az évadban.

Sam idén, év elején nyújtotta be az HBO-nak az új forgatókönyvet, ám ezúttal a csatorna nem volt megelégedve vele. Ebben Rue meglepő módon egy magánnyomozó lett volna, de nem ez volt az egyetlen érdekes felvetés. Zendaya előállt egy olyan ötlettel is, hogy a karaktere, aki már egy józan, huszonéves nő, béranya lenne. Az HBO ezt az egészet úgy vétózta meg, ahogy van, ugyanis szerintük a sztori egyáltalán nem volt Eufóriás.

A nézetkülönbségek eredményeképpen a csatorna más lehetőségeket kezdett latolgatni, köztük azt is, hogy Sam Levinson nélkül folytatnák a sorozatot. Az is felmerült, hogy inkább egy befejező filmmel, vagy különkiadásokkal zárják le a történetet, ezeket azonban hamar elvetették, méghozzá részben a szereplőgárda nyomására.

A források szerint ugyanis ők – különösképpen Zendaya, Sydney, és Jacob – nem csak azért készítenék el az új részeket, mert szerződéshez vannak kötve, hanem, mert tényleg szeretnének egy méltó befejezést az alkotásnak, kifejezetten Sam Levinson vezetésével.

Az HBO azt ígérte nekik, hogy idén október 1-ig kidolgoznak egy tervet, amit prezentálnak nekik, és, ha mindenki áldását adja a történetre, 2025-ben indulhat a forgatás, ami 25 hétig tartana. Az is kiderült, hogy valószínűleg a harmadik évad az eddig megszokott 8 epizód helyett csak 6 részből állna.

Sam jelenleg még dolgozik a forgatókönyv újabb, sokadik változatán, de egy biztos: mind a készítők, mind pedig a színészek szeretnének még egy utolsó évadot a szériából.