Kidobták Sharon Stone-t a stúdióból, amikor a 90-es években előállt egy Barbie film ötletével

Kiosztották, majd kitessékelték az ajtón.

Kétség nem fér hozzá, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb mozis dobása a Barbie volt. Világszerte rekordnagyságú bevételt termelt, hiszen csaknem másfél milliárd dollárt hozott a kasszára, és a megjelenésekor hónapokon keresztül az egész világ Barbie-lázban égett. A 80-as évek óta szó volt róla, hogy élőszereplős filmet készítenek a divatbabáról, pár évtizeddel ezelőtt azonban nem minden hollywoodi fejes volt elájulva az ötlettől.

Mi több, a Golden Globe-díjas színésznőt, Sharon Stone-t egyenesen kidobták a stúdióból, amikor előállt a film ötletével – erről a Fly on the Wall című podcastben mesélt:

A 90-es években megpróbáltam készíteni egy Barbie filmet egy producer barátommal, és a Mattel akkori vezérigazgatója is mellettem állt. Amikor prezentáltam az ötletem, egyenesen kidobtak a stúdióból. Azt kérdezték: miért akarod tönkretenni ezt az amerikai ikont? Neked mi bajod van? Jól kiosztottak, aztán kitessékeltek az ajtón.

A beszélgetés során a most 66 éves sztár azt is megosztotta, hogyan is nézett volna ki az ő Barbie filmje. Elmondása szerint a nyitójelenetben Barbie megérkezett volna a Mattel székházához, ahol a titkosszolgálat várta volna, akiknek csak a lába akkora lett volna, mint a játék egész kocsija.

Bekísérték volna az épületbe, ahol mindenki a lába elé borult volna, hiszen ő a Mattel legfontosabb alakja.

Arról szólt volna, hogy mekkora hatalma van Barbie-nak, és mi mindent tud elérni a világban

– ecsetelte.

Akkoriban azonban a stúdió fejesei nem akarták, hogy Barbie-nak bármiféle hatalma is legyen, tette hozzá, ugyanakkor azt is tisztázta, hogy ezek az emberek már nem dolgoznak ott.

A teljes podcast epizódot alább tudod meghallgatni:

A tavaly megjelent Barbie végül Margot Robbie-val a főszerepben, és Greta Gerwig rendezésében készült el – a stábnak Sharon Stone korábban az Instagramon köszönte meg az alkotást:

Engem a 90-es években kinevettek a stúdióban, amikor előálltam a Barbie ötletemmel, úgy, hogy mellettem állt a Barbie vezérigazgatója. Hosszú utat tettünk meg azóta, köszönöm, hölgyeim, a bátorságotokat és a kitartásotokat.