10 dal márciusból, aminek mindenképp a playlisteden kell szerepelnie

Egy új, havonta jelentkező rovattal készülünk márciustól, amelyben olyan dalokat mutatunk be nektek, amelyek az adott hónapban jelentek meg és a megjelenésükkor nem számoltunk be róluk – de azóta megszállottjai lettünk. Az alábbi válogatásban tényleg minden van: a poptól kezdve a house/edm vonalon át a rock és dnb-ig minden, így biztosan mindenki találhat magának egy-egy kincset. Az első válogatásban például ott csücsül Jax Jones és Cascada újdonsága, de Haiden Henderson és Lena is bekerült 1-1 dallal.

Jax Jones, Cascada, Zoe Wees – Never Be Lonely (Cascada remix)

Mondhatni reneszánszát éli a Cascada, akit sokszor aposztrofálnak egy emberként, a frontasszony Natalie személyében, de más alkalmakkor pedig a mai napig egy bandaként hivatkoznak az előadóra. Nem meglepő, hiszen elég nehéz követni mi történik a színfalak mögött. Annyi biztos, hogy a hamarosan a Sziget Fesztiválra is ellátogató Zoe Wees és Jax Jones átütő slágerét egy új szintre emelte és szépen lassan egész Európát átjárja a 2000-es évek nosztalgiája, amikor szinte havonta dobott ki az akkor formációként működő Cascada jobbnál-jobb partislágereket.

Haiden Henderson – hell of a good time

Haiden, aki ezzel a megjelenésével egyfajta rebrandingon ment keresztül és Haiden Henderson néven folytatja tovább nem olyan régen az UpNext sorozatunk egyik szereplője volt, ahol feltörekvő előadókat mutatunk be nektek. Akkor mi úgy hivatkoztunk rá, hogy tökéletesen pótolja hangja Shawn Mendes hiányát, mostanra pedig ő úgy mutatja be magát, hogy ő az egy emberként funkcionáló fiúbanda, ugyanis imádja a 2000-es évek fiúcsapatait, mint a One Direction, 5 Seconds of Summer, vagy egyik nagy kedvence a Jonas Brothers. Új dalában pedig ezt szeretné bizonyítani, hogy igenis megállja a helyét egyedül a színpadon.

bludnymph – Deserve Each Other

bludnymph neve egy The Chainsmokers dal miatt lehet ismerős, ugyanis az előadó már dolgozott a srácokkal Self Destruction Mode c. slágerükön, de szólódalait is érdemes csekkolni. Pláne, ha nem áll távol tőled Charli XCX munkássága és a kicsit hyper, kicsit pop, kicsit új, kicsit más hangzásvilág: a Deserve Each Other pedig egy tökéletes bemutatása világának.

Benjamin Ingrosso, Olly Alexander – Kite

Benjamin Ingrosso pár éve még az Eurovíziós Dalfesztiválon bizonyított, mostanra pedig Svédország egyik legnagyobb popikonjává nőtte ki magát. Kite c. daláról már mi is írtunk, ide viszont az idei ESC-n az Egyesült Királyságot képviselő Olly Alexander (Years & Years) közreműködésével készült remix verizója került a dalnak.

Elevator Boys – Ruin Me

Hasonlóan Haiden Hendersonhoz, a német Elevator Boyst is bemutattuk már nektek korábban UpNext sorozatunkban – most viszont egy másik, sokkal érzékibb oldalukat mutatják meg új dalukban.

Lena – Loyal to myself

Lena úgy tűnik nem igazán találja, milyen stílusban szeretne a jövőben zenétszerezni – a német énekesnő, aki már egyszer hazavitte az Eurovíziós Dalfesztivált legutóbbi 2019-es Only Love, L c. hazájában nagysikerű lemeze óta a popzene több bugyrát is felkutatta már, most a Loyal to myself c. szerzeményével egy sebezhetőbb és érzékenyebb oldalát mutatja meg hallgatóinak.

Henry Moodie – beat up car

Henry Moodie újdonsága egy új korszakba vezet be a feltörekvő énekes életében. Tisztán lehet hallani inspirációit, akik nem mások, mint például Taylor Swift vagy Lorde, ugyanis mesterien bánik a dalszövegekkel, mindamellett, hogy egy igazán érdekes személyiség is. Elmondása szerint szeretne egy kicsit komplexebb anyagot kiadni és nem csak a szerelemre fókuszálni a jövőben – a beat up car pedig ennek az erának az előfutára.

JXDN – WHAT THE HELL

JXDN újra JXDN, már nem Jades Hossler – az előadó úgy tűnik, szerencsére megtalálta önmagát az elmúlt években és készen áll arra, hogy bemutassa legújabb lemezét hamarosan. A WHAT THE HELL megkérdőjelezhetetlenül az ő stílusa és mesterien vegyíti továbbra is a pop-punk/rock elemeket, miközben legmélyebb fájdalmairól önti ki lelkét a hallgatóinak.

Charlotte Haining – Sinner

Charlotte Haining kissé kilóg a sorból dnb és UK dance/garage stílusával, de szerencsére egyre több előadó próbál szerencsét ebben a stílusban is – nagy hatással lehetett rá (is) az augusztusban a Szigetre látogató Becky Hill átütő sikere ebben az alműfajban. Tudtátok, hogy az ő keze is benne van Becky My Heart Goes (La Di Da) c. slágerében?

Nicky Youre – Part Time Lover

Nicky Youre a Sunroof c. dalával egyik napról a másikra lett a világ egyik majdnem leghallgatottabb előadója, ugyanis hónapokon keresztül volt virális ez a slágere a TikTokon – ez pedig szerencsére karrierjének is adott egy löketet. Nem hagyta hátra a bohókás énjét, csak most egy kicsit személyesebb témát dolgoz fel Part Time Lover c. dalában.