Exei üzenetei nyitja Dua Lipa új videóját

A háromszoros Grammy-díjas és hatszoros BRIT-díj nyertes díva, Dua Lipa pár napja már adott egy kis ízelítőt az új dalból az idei Grammy-fellépésén, de mától végre repeaten hallgatva táncolhatunk rá egész nap. A Training Season érkezését még január végén jelentette be az énekesnő, azóta pedig tűkön ülve várta a világ a megjelenést.

Korábban már cikkeztünk róla, hogy Lipa eredetileg ezt a dalt szerette volna, hogy megnyissa új lemezének korszakát a Houdini helyett, de az akkori háborús helyzetre való tekintettel elvetette és így eltolta ennek a dalnak a megjelenését. Igaz, azóta azt a videót, amit eredetileg leforgattak, a kukába helyezte, ugyanis egy teljesen másik videót láthatunk ma. A cím és a téma mögötti sztoriról is mesélt Dua:

Voltam egy sor rossz randin, és az utolsó igazán feltette az i-re a pontot. Másnap bementem a stúdióba, ahol Caroline és Tobias megkérdezték, hogy ment, én pedig azonnal közöltem, hogy “A GYAKORLÓ IDŐSZAKNAK VÉGE”! Aztán, ahogy az általában lenni szokott az ilyen haveri beszámolóknál, rengeteg nevetés mellett, jó hangulatban hamar összeállt a dal.

Ahogy látjuk, minden rosszból kijöhet valami jó, hiszen, ha nincs ez a sok balul elsült randi, most nem kaptunk volna egy önbizalomdús pophimnuszt Lipától, és persze utólag az énekesnő sem csak az árnyoldalakat látja. A videó elején Dua régebbi kapcsolataiból merített ihletet és olyan üzeneteket vágott be, amelyeket ő maga kaphatott exeitől és olyan emberektől, akikkel összeszűrte a levet – emlékezzünk vissza Anwar Hadiddal való kapcsolatára, vag Jack Harlow-ra, Arón Piperre, vagy Trevor Noahra.

Ugyan a Training Season nyilvánvalóan arról az állapotról szól, amikor már abból is eleged van, hogy el kellene magyaráznod, mi lenne neked az ideális randi, magában hordozza azt a jelentést is, hogy az én személyes gyakorló szakaszomnak tényleg vége, és minden tapasztalattal csak több lettem. Soha nem éreztem még magam ennyire magabiztosnak és erősnek. Meglehet, ennek az időszaknak valójában senki számára sincs vége soha, az ember megtalálja a szépséget abban, hogy egy idő után olyan embert kezd keresni, akivel egy szinten rezeg, és akivel együtt tud fejlődni.