Mától nézhető az Egy nap sorozatadaptációja a Netflixen

A széria a 2009-es, azonos című sikerkönyvön alapszik.

Megelevenedik a képernyőn David Nicholls 2009-es sikerkönyve, az Egy nap, méghozzá egy Netflix-sorozat keretein belül. A díjnyertes bestsellert először 2011-ben, két évvel a megjelenése után filmesítették meg Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével, az új széria pedig a regényből és a filmből is táplálkozik, és mától nézhető mind a 14 része.

A történet 1988. július 15-én veszi kezdetét, amikor is a két főhős, Emma Morley és Dexter Mayhew befejezik az egyetemet. Bár éveken keresztül egy iskolába jártak, a két diák azon az estén beszélnek először, majd másnap reggel már külön is válnak az útjaik. Hogy hol lesznek ugyanezen az átlagos napon jövőre, és a következő évben, és az azt követő évben?

Minden epizód az egy évvel idősebb Dexet és Emet mutatja be ugyanazon a napon, amint felnőnek, változnak, közelebb, majd távolabb kerülnek egymáshoz, átélik az önfeledt örömöt, és az összetört szív fájdalmát is a 20 éve tartó szerelmük során.

Emma szerepét Ambika Mod alakítja, Dexter bőrébe pedig A Fehér Lótuszból ismert Leo Woodall bújt, aki egyébként februártól Budapesten forgat. Feltűnik még mellettük az alkotásban többek között Eleanor TomlinsonEssie DavisTim McInnernyAmber GrappyJonny WeldonJoely Richardson, és Toby Stephens is.