Conan Gray: vége a zenémnek a TikTokon, vége a karrieremnek

A napokban cikkeztünk arról, miszerint a világ legnagyobb zenei kiadója, a Universal Music Group és az összes hozzá tartozó kiadó együttesen szüntette meg partnerságát a világ legfelkapottabb platformjával, a TikTokkal. Ez azért is érdekes, ugyanis eddig arra tréningezték előadóikat, hogy még mielőtt egy kis pénzt öltek volna a marketingbe, indítsák el a dalukat ezen a platformon, hátha virális lesz.

Egyre több előadó számolt be arról, hogy ők viszont aggódnak a döntés miatt, ugyanis nekik még nem teljesen körvonalazódott, hogy a csoporthoz tartozó előadók hol fogják majd bemutatni dalaikat. Ez egyébként azt is magával hozza, hogy még kevesebb dalt ismernek majd meg véletlenül a hallgatók.

Most a hamarosan harmadik lemezével érkező Conan Gray nyilatkozott az esettel kapcsolatban, aki elmondta, hogy neki eddig ezen a platformon sikerült megtalálnia közönségét, így fogalma sincs, hogyan osztja majd tovább új szerzeményeit:

A karrieremnek befellegzett, az biztos. Sosem lesz több slágerem így. Ez így rendben van. Megvannak a jó és rossz oldalai is a TikToknak, meglátjuk mi lesz. Gondolom kreatívnak kell lennem. Nagyon sok érdekes acapella feldolgozása lesz az UMG előadóknak a platformon, amíg ez nem rendeződik.

Conan egyébként április 4-én dobja piacra a már említett lemezét, a FOUND HEAVEN-t, melynek legújabb dala most pénteken érkezik Lonely Dancers címen – a korongon egyébként olyan már kiadott dalok kapnak helyet, mint a Killing Me, a Winner vagy a Never Ending Song.