Tényleg teljesen meztelenre vetkőzött Barry Keoghan a Saltburn utolsó jelenetében

Sem dublőrt, sem pedig speciális effekteket nem használtak a záró képsorokhoz.

Az idei év utolsó hónapjainak az egyik legjobban várt filmje kétségkívül a Saltburn volt, mely sajnos az Egyesült Államokkal vagy az Egyesült Királysággal ellentétben hazánkban nem került a mozikba, viszont szenteste előtt két nappal már itthon is nézhettük az Amazon Prime Video-n. A többek között Jacob Elordi és Barry Keoghan főszereplésével, és Emerald Fennell rendezésében készült alkotás azonban nem pont az a film, amit a családdal szeretnénk megnézni karácsony napján, ugyanis telis-tele van szexuális jelenetekkel, melyek közül a legtöbb eléggé elborult.

Egy darabig biztosan nem fogjuk elfelejteni, ahogy Oliver (Barry Keoghan) Felix (Jacob Elordi) fürdővizét szürcsöli, amiben a srác percekkel azelőtt maszturbált, ahogy azt sem, amint Oliver Felix sírjával közösül az esőben, na de a film zárójelenete is emlékezetesre sikeredett. Az utolsó képkockákon Oliver anyaszült meztelenül táncol végig a Saltburn birtokon Sophie Ellis-Bextor Murder on the Dancefloor című slágerére, miközben semmit sem hagy a képzeletre – az őt alakító Barry Keoghan pedig a Men’s Health-nek árulta el, hogy tényleg teljesen pucérra vetkőzött a forgatáson. Sem dublőrt, sem pedig speciális effekteket nem használtak a jelenethez, ezért is láthatjuk a nagy részében hátulról, vagy csak a sziluettjét.

Teljesen indokolt volt meztelenség. A birtoklást szimbolizálja. Azt fejezi ki, hogy: ez az én házam. Totális magabiztosságot abban, hogy: azt csinálok ezen a birtokon, amit csak akarok. Anyaszült meztelenre vetkőzhetek, és végigtáncikálhatok az egészen, mert az enyém

– kezdte a színész.

És hogy milyen volt számára pucérra vetkőzni a stáb és a kamerák előtt? Elmondása szerint először fenntartásokkal kelezte a dolog, azonban hamar sikerült elengednie a gátlásait.

Az első nekifutás után már egészen belejöttem a dologba. Úgy voltam vele, hogy gyerünk, csináljuk még egyszer! Mondhatni meg is feledkeztem róla, hogy nincs rajtam ruha, mert a stáb annyira biztonságos légkört teremtett, hogy csak az járt a fejemben: ez kell a történethez.

Bár már a hetedik próbálkozásra is tökéletes volt, szerették volna minél inkább elcsípni a karakter, Oliver érzéseit a gondosan megkoreografált tánccal, így összesen tizenegyszer vették fel a jelenetet.

A rendező, Emerald Fennell egyébként az EW-nek korábban elárulta, hogy eredetileg nem így ért volna véget a film. A forgatókönyv korábbi változatában Oliver csupán végigsétált volna a birtokon, majd az inas, Duncan (Paul Rhys), tojást szolgált volna fel neki reggelire, utalva ezzel egy korábbi jelenetre, azonban változtattak rajta, ugyanis ez a lezárás nem ütött volna elég nagyot.

Abban, hogy Oliver végigsétál a birtokon, nem volt meg az a behatolás utáni diadal. Ha mindannyian jól végeztük a munkánkat, te, mint néző, Oliver oldalán állsz. Bármit is tesz, azt akarod, hogy megtegye. Teljes mértékben undorodsz tőle, de mégis az ő oldalán állsz. Ez egyfajta tánc az ördöggel, így a végén szükségünk volt egy diadalmenetre, egy behatolás utáni győzelemre, egy megszentségtelenítése

– mesélte.

A Saltburn 2007-ben, Angliában játszódik, és az Oxford egyik hallgatójának történetét mutatja be, aki megszállottja lesz egy gazdag hallgatótársának, és meghívást kap, hogy töltse a nyarat a srác családjának a birtokán. A film már hazánkban is nézhető az Amazon Prime Video-n.