@MUSICDAILY

Az év showját nyújtotta a 5 Seconds of Summer a Budapest Arénában

Felejthetetlen estét nyújtottak a rajongóknak a srácok.

Már a tavalyi, Budapest Parkos fellépése is elképesztő volt a 5 Seconds of Summernek, de az idei Budapest Arénás koncertjük minden várakozást felülmúlt. A srácoknak két előzenekaruk is volt: az estét Charlotte Sands energikus, de rövidke setje nyitotta, majd pedig a rockból az elektropopba tértünk át az AR/CO segítségével – utóbbi egyébként a banda egyik oszlopos tagjának testvérének formációja. Alább az estéről készült képeinket nézhetitek meg, alatta pedig folytatódik a beszámoló.

A koncert papírforma volt egyébként, 28 dallal készültek a srácok a magyar közönségnek és felcsendültek az új lemezről is dalok, de a klasszikusokat sem hagyták ki – befért a setlistbe itthon is a BLENDER, a 2011, az If Walls Could Talk, Want You Back, Teeth, Best Friends és persze a Youngblood is.. Az előadók szokatlanul közvetlenek és beszédesek voltak az est folyamán – a 5SOS fiúk még arra is külön ügyeltek, hogy magyar felirattal jelenjenek meg az átvezetőik a kivetítőkön, hogy a hazai közönség számára ne okozzon problémát azoknak a megértése.

Nem véletlen a koncertsorozat neve sem, ugyanis nem csak az új lemezük dalait népszerűsítik, hanem eddigi karierjük legizgalmasabb és legkülönlegesebb dalait is összeválogatták és egy olyan showt pakoltak össze, hogy még a kísérő szülők szem unatkozhattak – hozták az óriási felfújható dobókockát, amit bedobtak a tömegbe és az alapján került „kisorsolásra” az extra dal, de például a dobok mögött ülő Ashton-nal is többször tudott játszani, pontosabban párbajozni a tömeg, de az olyan show-elemekből sem volt hiány, mint a konfetti. Amellett, hogy a srácok többször elmondták, hogy el sem hiszik, hogy csak tavaly játszottak itt először, azt is kimondták, hogy legközelebbi turnéjukon is biztosan visszatérnek hazánkba. Ja, és egy KFC kosárból készült sapka is felkerült a színpadra, ugyanis tavaly KFC-t juttattak előre a fiúknak a közönség tagjai.

Charlotte Sands
@MUSICDAILY

Charlotte Sands néhány dalt hozott csak el, mint nyitó előadó, de sokkal több dalt is elhallgattunk volna tőle, ugyanis bomba energiával robbant a színpadra, majd egy másodpercig sem állt egyhelyben. Pop-rock, vagy pop-punk vonalon pedig mesterien mozog, arról pedig kétség sincs, hogy csodálatosan énekel. Plusz öröm volt látni, hogy 5SOS merchben lépett színpadra, ezzel is kimutatva mennyire hálás a lehetőségért.

AR/CO
@MUSICDAILY

Amíg a 5SOS és Charlotte Sands is inkább rock hangzású, zenekart igénylő dalokkal készültek, addig az AR/CO nevű formáció egy teljesen más világba repített el mindenki egy rövid időre. A dance és dance-pop műfaját bemutató előadók minden egyes percét kiélvezték a színpadon töltött időnek, sőt fotózkodtak is a közönséggel. Mali-Koa and Leo Stannard a koncert előtt a MUSICDAILY-vel is beszélgetett, az interjút ide kattintva éritek el.