Ally Brooke: sokáig hallani se bírtam a Fifth Harmony zenéjét

Szerencsére mára már változott a helyzet.

Ally Brooke soha nem rejtette véka alá, hogy nem volt felhőtlen a Fifth Harmony-ban töltött időszaka, mi több, két éve egyenesen kijelentette, hogy egyáltalán nem élvezte azt. Most ismét mesélt egy kicsit a bandáról Zach Sang műsorában, ahol elárulta, hogy jó ideig még azt is nehezen viselte, ha meghallotta a zenéjüket.

Sokáig hallani se bírtam a Fifth Harmony zenéjét. És ez nem is volt olyan régen! Még két éve is így volt. Túl sok sebet okozott, és túlságosan traumatikus élmény volt számomra

– kezdte.

Hogy ennek mi volt az oka? Az énekesnő elmondása szerint rengeteg bántás érte a bandában töltött hat éve alatt, olyan emberektől is, akiktől abszolút nem számított volna rá.

Sokan voltak, akikben azt hittem, megbízhatok, de kiderült, hogy nem így volt, és nagyon megbántottak. A bandatársaim is, bizonyos időszakok alatt, de nem csak ők. Azok is, akik körülvettek minket: a menedzsment és a kiadó.

Szerencsére azóta sok víz lefolyt a Dunán, és mára már máshogy érez Ally. Mostmár pozitív a viszonya az egykori bandatársaival, és újra tartja a kapcsolatot velük.

A zenéjükre is más szemmel tekint:

Az időnek tényleg gyógyító ereje van. Mostmár nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk: rekordokat döntöttünk, körbeutaztuk a világot, és rengeteget jelentettük sok-sok ember számára. Örökre a lánybanda- és a zenetörténelem részeseivé váltunk, ez pedig már büszkeséggel tölt el.

Azt is elárulta, hogy bár az emlékei már megszépültek, az anyagiakat tekintve nem kap annyit a Fifth Harmony-ból, mint gondolnánk. Hiába streamelték több milliárdan a dalaikat, ebből havonta csupán 5000 dollárt látnak fejenként.

Szó szerint milliárdok streamelik a zenénket, de sajnos a streamek után egy fillért sem kapunk. Hála a jó égnek a Sound Exchange miatt nagyjából 5000 dollárt kapunk havonta fejenként, de most ez is megszűnt, és nem tudjuk, miért. Ennek próbálunk most utána járni.

Ally-nek egyébként a napokban jelent meg a legújabb szólódala, a Gone to Bed.