10 dolog, amit nem tudtál Jenna Ortegáról

2002. szeptember 27-én látta meg a napvilágot Jenna Ortega Coachella Valley, Palm Desert részén, Kaliforniában, az Egyesült Államokban. És ha csak a Wednesday c. sorozat jut róla eszedbe, akkor van még mit bepótolni: láthattuk a Vasember egyik részében, a Te c. sorozatban, illetve a Szeplőtlen Jane-ben is. Születésnapja alkalmából pedig 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, amelyeket nem árt tudni a színésznőről.

9 évesen kezdte

Nagyon fiatalon került be Hollywoodba: mindössze 9 éves volt, amikor megkapta első filmes szerepét a The Baby Bug c. sorozatban. Érdekesség, hogy egyébként úgy fedezték fel a színésznőt, hogy anyukája egy videót töltött fel róla Facebook oldalára. Azóta pedig olyan filmekben és sorozatokban szerepelt, mint a Te, a Szeplőtelen Jane, a Sikoly vagy a Wednesday.

Ő szinkronizálta a Disney első latin hercegnőjét

Így igaz, mondhatni történelmet írt azzal, hogy Elena of Avalor, vagyis az Elena, Avalor hercegnője c. 3 évadot megélt sorozatban Isabell hercegnőnek kölcsönözte a hangját.

6-an vannak testvérek

Van két lánytestvére, Aaliyah, Mariah és Mia, illetve két fiútesója is, Isacc és Markus.

Imádja a Stranger Things c. sorozatot

A Talk Nerdy With Us-nak árulta el, hogy a kedvenc sorozat a Stranger Things és megérti, hogy miért megszállottjai az emberek, hiszen ő maga is az.

Mindenki konspirációs teóriáit elolvasom, ezekből soha nem elég.

Nagyon egyszerű a bőrápolási rutinja

A Byrdie magazinnal beszélgetve mondta el, hogy nagyon egyszerű bőrápolási rutint követ. Úgy fogalmazott, hogy ő is csak „elcsente” ezeknek a dolgoknak a használatát a tesóitól és neki is beváltak a termékek hosszútávon. Azt is elárulta, hogy élete során szinte csak a Neutrogena termékeit használta és használja a mai napig: az egyik kedvenc terméke a pink grapefruit-os arctisztító és a hozzá tartozó hidratáló krém.

A Vasember 3. volt az első filmes szerepe

11 éves volt, amikor első alkalommal láthatta a nagyközönség a szélesvásznon is: a Vasember 3. részében tűnt fel, mint az elnök lánya. Igaz, ez csak egy kisebb szerep volt, de ez izzította be a karrierjét. Ezután az Insidious 2. részében láthattuk, majd pedig nem igazán vállalt filmes szerepeket.

Ha pizza, akkor…

… csakis a csípőset szereti, szóval elmondása szerint mindig kér a pizzájára jalapeñot.

Budapesten forgatja legújabb filmjét

Az A24-es Death of a Unicorn című film miatt látogatott el kishazánkba – erről itt és itt írtunk már bővebben. Egyébként augusztusban érkezett és ősszel érnek véget a munkálatok a tervek szerint.

A Wednesday-t a szomszédban készítették

A koronavírus járvány alatt forgatták le a szomszédos Romániában a Netflix nagysikerű, Wednesday c. sorozatát, mellyel Jenna berobbant a köztudatba.

Együtt nőtt fel Olivia Rodrigo-val

Olivia zenéjével, Jenna pedig színészi tehetségével robbant be szinte egyik napról a másikra. Nem csak ez az egy közös van bennük:

Jenna és én együtt nőttünk fel a Disney-nél, ami egy nagyon furcsa gyerekkort eredményez, de mindig is úgy tekintettem rá, mint a legmenőbb csajszira. Nagyon örülök a sikereinek, annyira megérdekli. Őszintén mondom, hogy nem találkoztam még nála kedvesebb emberrel

– mesélte Olivia.