17 dolog, amit tudnod kell Nick Jonas-ról

Tudtad, hogy a Broadway-en kezdte karrierjét? 

Nick Jonas már a Rocktábor óta nagy népszerűségnek örvend. A Jonas Brothers a 2019-es, Happiness Begins c. lemezével az utóbbi évek egyik legnagyobb visszatérését robbantotta, emellett pedig sikeres szólókarrierrel is büszkélkedhet. Összegyűjtöttünk 17 érdekességet az énekesről, amit érdemes tudni róla.

1. Nem járt suliba 

Nick Dallas-ban született, azonban egy New Jersey-i kisvárosban, Wyckoffban nevelkedett. Iskolába nem járt, helyette az édesanyja tanította otthon.

2. Szeretett volna egyetemre menni

Seth Meyers műsorában beszélt róla, hogy szeretett volna továbbtanulni, így 2008-ban elment meglátogatni pár egyetemet:

Épp turnén voltunk Chicagoban. Nagy vágyam volt, hogy egyetemre járjak, és írónak, vagy újságírónak tanuljak. Apukám elvitt, hogy körbenézzünk pár helyen.

A látogatás során azonban hamar megrohamozták a rajongók, pedig egy álma vált volna valóra, ha beállhat játszani egy kicsit a baseball csapatba. 

3. Egy fodrászatban fedezték fel

Hat éves volt, mikor felfedezték a tehetségét, méghozzá nem is akárhol, hanem egy fodrászatban, ahol éppen az édesanyja haját vágták! Ekkor ajánlották be egy menedzserhez, aki elkezdte építeni a karrierjét.

4. A Broadway-en kezdett

Egy évre rá, hét éves korában már a Broadway-en lépett fel, és olyan ikonikus darabok karaktereit formálta meg, mint Tim a Karácsonyi ének-ből, Chip Potts A szépség és a szörnyeteg-ből, vagy Gavroche A nyomorultak-ból.

5. Keresztény lemezzel debütált

Édesapja az Assemblies of God egyház lelkésze volt, így vallásos nevetetésben részesült. Első lemeze, a keresztény dalokból álló Nicholas Jonas, 2004. szeptemberében, limitált számban jelent meg. A szélesebb körben való terjesztést decemberre tervezték, azonban először eltolták, majd később törölték ezeket a terveket.

6. Elsőként szerződteték le a tesók közül

Bár a Columbia Records fejének nem tetszett a lemez, Nick énekhangja megragadta, így elsőként őt, majd később a két tesóját, Joe-t és Kevint is leszerződtette a kiadójához.

7. Ez lett volna a nevük

Az első tervek szerint Sons of Jonas lett volna a bandájuk neve, ám később ezt megváltoztatták Jonas Brothers-re.

8. Cukorbetegséggel küzd 

13 éves korában diagnosztizálták 1-es típusú cukorbetegséggel. 

9. Saját alapítványa is van

Nick nem fél nyilvánosan beszélni a betegségéről, és célja, hogy segítse a hasonló helyzetben lévőket. Ennek fényében hozta létre saját alapítványát, a Change for the Children Foundationt, mely 5 különböző szervezettel karöltve nyújt többek között pénzügyi támogatást a cukorbetegséggel élő gyermekek számára. 

10. 2012-ben visszatért a gyökereihez

2012-ben visszatért oda, ahonnan az egész karrierje indult, vagyis a Broadway-re, ahol a How To Succeed in Business Without Really Trying című darab főszerepében tűnt fel. A karaktert előtte Daniel Radcliffe és Darren Criss is játszotta már.

11. Miley-val és Selenával is járt

A szintén Disney-sztár Miley-val több, mint egy évig, 2006. júniusától 2007. decemberéig volt együtt, majd a következő évben Selena Gomezzel is randizgatott. Miley dalt is írt a kapcsolatukról 7 Things címmel. 

12. Lassan 5 éve vette feleségül párját

2018. májusában jött össze párjával, a színésznő Priyanka Choprával, júliusban kérte meg a kezét, decemberben pedig már az esküvőt tartották. Priyanka egyébként 10 évvel idősebb Nicknél.

13. Közös tetkója van Joe-val

Jópár minta díszeleg a testén, azonban ezek közül az egyik igazán különleges, ugyanis a tesójával, Joe-val közösen csináltatták, és egy nyilat ábrázol. Bár Kevinnek is van pár tetoválása, ő nem szállt be ebbe a buliba, de talán egy nap varratnak hárman is egy közöset.

14. Szüzességi fogadalmat tett 

Disney éveik alatt a csatorna igyekezett példaképként beállítani a srácokat, így mindhárman szüzességi fogadalmat tettek a házasságig. Bár elmondása szerint ez, és az ezt szimbolizáló gyűrű viselése sokat hozzátett a szexről alkotott képéhez, az egyházukban minden fiatalt megkértek rá, hogy hordja, így nem teljesen volt tiszta neki a kép, mit is jelent ez pontosan.

15. Nem tartja magát szexszimbólumnak

Nem igazán tartom magam szexszimbólumnak. Nem bánom, ha valaki annak tart, de én nem használom magamra ezeket a szavakat, annak ellenére, hogy szexi zenét csinálok, és próbálom feszegetni a határokat

– mondta egy interjúban.
16. 5 lemeze jelent meg

A tesóival együtt 6, Nick szólóban pedig, a keresztény lemezt is beleszámítva 5 albumot dobott piacra, ezek közül a Last Year Was Complicated a Billboard albumlista második helyén landolt. Legutóbbi, Spaceman c. alkotása pedig a karantén idejére reflektál.

17. Idén született meg első gyermeke

Tavaly januárban látta meg a napvilágot első gyermeke, Malti Marie Chopra Jonas.