© MUSICDAILY

Elsírta magát Rita Ora szegedi koncertjén

Emlékezetes maradt Rita Ora 3. magyarországi koncertje is.

Valószínűleg a legnagyobb klisé lesz a következő mondat, de Rita Ora jött, látott és győzött – és talán az év koncertjét adta a 2023-as, jubileumi Szegedi Ifjúság Napokon, vagyis a SZIN-en, amit egyébként nagyon aranyosan, de rosszul ejtett ki a koncert során és „season” fesztiválnak emlegette, valószínűleg az énekesnő SZA és a SZIN akronímának köszönhetően. De ha Rita Ora azt mondja, hogy ezen a fesztiválon van, akkor mi el is hisszük neki.

Nem okozott csalódást az énekesnő, ugyanis szó szerint a legnagyobb slágerei fértek csak bele a setlistjébe, illetve egy élő dalpremier is, ami Joel Corry-val való közöse volt, a Drinkin’, melyről már itt is beszámoltunk. Egyébként a dallista-predikciónkkal sem lőttünk nagyon mellé, volt Anywhere, Let You Love Me, Ritual, For You, Black Widow, Praising You, You Only Love Me, sőt még Body On Me is, na meg persze Your Song is, ami talán a legnagyobb slágere az énekesnőnek – ez volt az a pillanat, amikor először azt mondta a mikrofonjába, hogy libabőrös lett attól, amennyire tisztán vissza- és vele énekelte a közönség a dalszöveget, majd ezt meg is mutatta a kamerán keresztül. Pillanatokkal később már azt mondta, hogy nagyon köszöni ezeket a pillanatokat és, azt is köszöni, hogy megsiratta a közönség.

Jó döntés volt az énekesnő arra, hogy ő zárja a fesztivált, ugyanis meg volt minden, amire szükség lehet egy fesztiválkoncerten: a hang, a slágerek, a színpadi jelenlét, egy kis tánc, élő zenekar és egy óra jókedv. Ritának is nagyon jó kedve volt, olyannyira, hogy lejött a közönséghez és énekelt az első sorban lévőkkel, sőt még dedikált is.

A showelemekből sem volt hiány, ugyanis rézfuvós zenekar kísérte, amit nagyon izgalmas és egyedi volt hallani ilyen felállásban, pirotechnikából, mini tűzijátékból és konfettiből sem volt hiány. Ora pedig azért is hálát adott, hogy már harmadik alkalommal léphetett színpadra Magyarországon – először 2018-ban a Balaton Soundon melegítette be a közönséget, majd 2019-ben az EFOTT-on adott felejthetetlen koncertet.

Jövőre pedig már lehet is vásárolni az early-bird jegyeket a SZIN-re, az első 2000 már el is ment, így kár lenne késlekedni, ha egy igazán jó bulival szeretné zárni az ember a nyarat.