31 dolog, amit tudnod kell a ma 31 éves Demi Lovato-ról

Tudtad, hogy egyszer majdnem elütötte Paul McCartney-t?

Demi Lovato egészen kisgyerekként kezdte a karrierjét a Disney Csatornán, majd egy egész generáció szívébe lopta be magát a Rocktábor és a Sonny, a sztárjelölt műsorokkal. Nem csak színészi tehetségével nyűgözte le a nagyközönséget: 16 éves volt, mikor megjelent az első lemeze, azóta pedig még 7 korongot, és számtalan slágert tudhat magáénak. Íme 31 érdekesség, amit érdemes tudni Demiről! 

1. Egy városban született Neil Patrick Harris-szel

Bár Dallas-ban nevelkedett, Demi Albuquerque-ben, Új-Mexikó állam legnépesebb városában látta meg a napvilágot. Nem ő az egyetlen híresség, aki itt született, ugyanis az Így jártam anyátokkal sztárja, Neil Patrick Harris szülővárosa is Albuquerque.

2. Félig mexikói származású

Édesapja mexikói származású volt, és főként spanyol felmenőkkel rendelkezett, míg édesanyja angol és ír származású. 

3. Híres polgárháborús veterán leszármazottja

Apai ágon a híres polgárháborús veterán, Francisco Perea leszármazottja.

4. Nem ő az egyetlen színész a családban

Kishúga, Madison De La Garza szintén színész, legtöbben a Született feleségek Juanitájaként ismerhetik. 

5. 8 évesen gyerekszépségversenyt nyert

8 éves volt, mikor benevezett Texas állam gyerekszépségversenyére, amit meg is nyert, így ő lett Mini Miss Texas! Részben ez a győzelem motiválta arra, hogy később színészi és énekesi karrierbe kezdjen. 

6. 20 évig nem beszélt a testvérével

3 testvére van, azonban egyiknek 20 éves koráig még a létezéséről sem tudott! 2013-ban a WBLI rádiónak mesélt először a családi titokról:

Van egy nővérem, aki a harmincas éveiben jár, és még a létezéséről sem tudtam! 20 éves koromban beszéltem vele először. Megkérdeztem tőle, miért nem keresett soha, ő pedig azt felelte: nem akarta, hogy azt higgyem, hogy érdekből keres! Teljesen hihetetlen volt számomra.

7. Több hangszeren is játszik

Már egészen kiskorától érdekelte a zene, így 7 évesen zongorázni, 10 évesen pedig gitározni kezdett tanulni. 

8. A legelső fellépése

A legelső fellépésére még óvodás korában került sor, mikor is a helyi tehetségkutatón Celine Dion slágerét, a My Heart Will Go On-t énekelte. Nem véletlenül esett erre a dalra a választása, ugyanis saját bevallása szerint akkoriban fülig szerelmes volt Leonardo DiCaprioba!

9. 10 évesen kezdett színészkedni

10 évesen kapta meg első szerepét a Barney és barátai című gyereksorozatban, melyben Angela karakterét alakította. Ennek a műsornak a castingján ismerkezett meg egykori legjobb barátnőjével, Selena Gomezzel is. 

10. Rengeteget zaklatták az iskolában

Nem fűzik szép emlékek az iskolás éveihez, ugyanis a színészi karrierje miatt folyamatos zaklatásnak volt kitéve. A dolog odáig fajult, hogy ott is hagyta a sulit, így magántanulóként, 2009-ben végezte el a középiskolát.

11. A szökésben is szerepelt 

2006-ban A szökés című sorozatban is feltűnt egy epizód erejéig.

12. Hannah Montana szerepére is pályázott

14 éves korában a Hannah Montana castingján is részt vett, és nem bánta, hogy nem ő kapta a szerepet, hiszen részben így is ennek köszönheti a karrierjét:

Nem engem választottak a szerepre, de ezen a castingon ismertek meg a Disney-sek.

13. A nagy áttörés

2007-ben jelentkezett a Rocktábor és a Sonny, a sztárjelölt meghallgatásaira, és mindkét produkcióban megkapta a főszerepet. Az előbbinek a premierjét csaknem 9 millióan nézték, ezután pedig egyenes út vezetett a sztárság felé.

14. A debütáló album és a Jonas Brothers

2008. nyarán írta alá első lemezszerződését a Hollywood Records kiadóval, és még ebben az évben megjelent debütáló albuma. A Don’t Forget-en nem kevesebb, mint 10 dalt írt közösen a Jonas tesókkal, emellett pedig még egy duett is helyet kapott rajta a srácokkal.

15. 2010-ben ment először szünetre 

2010. őszén, 2 évvel a Sonny, a sztárjelölt kezdete után bejelentette, hogy kilép a sorozatból, és szünetelteti színészi karrierjét, hogy teljes mértékben a magánéletére tudjon fókuszálni. Később azt nyilatkozta, csak akkor tér vissza a színészkedéshez, ha elég magabiztosnak érzi magát majd hozzá.

16. 17 éves kora óta küzd függőséggel

A tinisztárok élete könnyen félresiklik, Demi pedig ezt első kézből tapasztalta meg. Csupán 17 éves volt, mikor először drogokhoz nyúlt, és még több, mint 10 évvel később is küzd a függőségével.

17. Édesapja is függő volt

Édesapja, aki 2013-ban hunyt el, szintén alkohol- és drogproblémákkal küzdött, és ezek miatt hagyta el a családját, mikor Demi két éves volt. Az előadó elmondása szerint mindig is szerette volna megérteni az apjának ezt a döntését, és a drogok által is próbált közelebb jutni a megoldáshoz.

18. Ennyit kaszált az X Factorral 

Az amerikai X Factor második szériájában mentorként tűnt fel Britney Spears, L.A. Reid, és Simon Cowell mellett, fizetése pedig nem kevesebb, mint kerek 1 millió dollár volt. A találgatások szerint azért esett rá a választás, hogy egy fiatalabb közönséget is bevonzon a műsornak. 

19. Rehabilitációs közösségben élt a forgatás alatt

Több, mint egy évig élt rehabilitációs közösségben, ahol egykori függőknek nyújtanak segítséget, hogy józanok tudjanak maradni. Az X Factor forgatása alatt is itt élt, és még csak saját mobiltelefonja sem volt! 

20. Eddig egy top 5 dala sincsen

Szinte hihetetlen, de az eddigi több, mint 30 kislemezéből egyetlen egynek sem sikerült bekerülni a Billboard Hot 100 top 5 dala közé. A legmagasabb helyezést a Sorry Not Sorry-val érte el, ami hatodikként végzett a listán. 

21. Otthon van a küzdősportokban

2016-ban kezdett el a brazil dzsudzsicu nevű küzdősporttal foglalkozni, 3 évvel később pedig már a kék övet is megszerezte! 

22. Ők a legnagyobb inspirációi

Legnagyobb inspirációi közé tartozik Kelly Clarkson, és Christina Aguilera, akivel még egy közös daluk is van, a Fall in Line. Emellett imádja Britney Spears-t, Jennifer Lopezt, Whitney Houstont, és Keri Hilsont is.

23. A kedvenc filmjei 

Demi két kedvenc filmje a 2001-es thriller Donnie Darko, és az Angelina Jolie főszereplésével készült Észvesztő.

24. Bipoláris zavarral küzd

2010-ben vonult először rehabra, miután egy alkohollal és drogokkal teli buli másnapján megverte az egyik táncosát. Ekkor diagnosztizálták bipoláris zavarral, elmondása szerint pedig ez megkönnyebbülést hozott neki, hiszen végre tisztábban látta a problémái gyökereit.

25. Majdnem elütötte Paul McCartney-t!

2012-ben, Twitteren osztotta meg a vicces történetet a rajongóival:

Épp parkoltam a kocsimat, de nem vettem észre, hogy ott áll pár csávó, így majdnem elütöttem őket. Mikor az egyikük megfordult, láttam, hogy Sir Paul McCartney az! Annyira kedves volt, el sem hiszem, hogy találkoztam vele… és azt sem, hogy majdnem elütöttem!

26. Saját talk show-t indított

A műsor a The Demi Lovato Show címet kapta, tavaly július végén premierelt, és olyan vendégekkel beszélgetett benne, mint Lucy Hale, YG, vagy éppen Jameela Jamil.

27. Csaknem 30 tetkója van…

…és mindegyik jelentése nagyon közel áll hozzá.

28. Saját vibrátort dobott piacra

Demi a Bellesa márkával állt össze, és velük karöltve dobta piacra a Demi Wandet, amit nagyjából 25 ezer forintért bárki beszerezhet magának.

Nincs annál nagyobb hatalom, mint a saját élvezetünkről dönteni. Sok időt töltünk el azzal, hogy úgy teszünk, minket nem a szexualitás hajt, épp itt az ideje ezt a gondolatot parkolópályára helyezni. Mind megérdemeljük a kényeztetést. Mind megérdemeljük az orgazmust

– nyilatkozta.
29. 4 éve túladagolta magát, és majdnem belehalt

2018-ban durván túladagolta magát, és csodával határos, hogy túlélte az esetet. Három stroke-ja, és egy szívrohama volt, maradandó agykárosodást szenvedett, melynek következtében soha többet nem vezethet és vakfoltokat lát, az orvosa szerint pedig volt asszisztense pont időben találta meg: ha nem szállítják kórházba, már csak 5-10 perce lett volna hátra.

30. A legújabb albuma aratta a legnagyobb sikert a kritikusok között

30. szülinapja előtt egy nappal jelent meg legújabb albuma, a Holy Fvck, mellyel visszatér a gyökereikez, vagyis a 2000-es évek punk-popjához. Jó döntésnek bizonyult ez, ugyanis a Metacritic nevű oldalon a 100-ból 78 pontot sikerült elérnie vele, ami magasabb, mint eddig bármelyik korongjának – vagyis a kritikusok között ez a lemeze aratta a legnagyobb sikert.ű

31. Hamarosan érkezik a legújabb albuma…

…melyen a a legnagyobb slágerei rock verziói lesznek hallhatóak. A REVAMPED szeptember 15-én kerül a boltok polcaira és a streaming platformokra, Demi pedig így mesélt róla:

Azáltal, hogy új életet lehelhettem a dalaimba, melyek hatalmas szerepet játszottak a karrieremben, közelebb érzem magam a zenémhez, mint eddig valaha.