© MUSICDAILY

„Számomra a siker azt jelenti, hogy soha nem állok meg” – exkluzív interjú Mimi Webbel a Szigetről

Mimi Webb csak kicsit több, mint három éve dobta piacra a legelső kislemezét, de már most olyan sikereket tudhat maga mögött, melyekről sokan csupán álmodoznak. A 23 éves brit énekesnőnek idén márciusban jelent meg a debütáló albuma Amelia címmel, amiről két dal is felért a top 15-be a hazája slágerlistáján, de már az első EP-jével, a Seven Shades of Heartbreak-kel is villantott top 10-es slágert.

Az előadó jelenleg a világot járja a lemezét népszerűsítő turnéjával, melynek keretein belül hazánkban, a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán is fellépett augusztus 12-én.

Ismeritek a sztorit… Egy brit kisvárosból jöttem, most pedig itt állok, előttetek

– mondta a közönségnek.

Mimi karrierje első magyar koncertje, ahogy arra számítani is lehetett, egyszerűen csodálatos volt, a fellépés előtt pedig volt szerencsénk egy kicsit beszélgetni is vele. Az interjú során mesélt nekünk a debütáló albumáról, a turnézásról, elárulta, hogy szerinte mi a legnagyobb red flag egy kapcsolatban, mit jelent számára a siker, üzent a magyar rajongóinak, és egy kicsit tanítottuk is magyarul, több-kevesebb sikerrel – exkluzív interjú Mimi Webbel a Szigetről.

Nagyon örülünk, hogy itt vagy Budapesten. Volt lehetőséged egy kicsit szétnézni, és felfedezni a várost?

Köszönöm! Sajnos nem, de remélem, egyszer eljutunk oda is.

Remélem én is, csak ajánlani tudom. Ebben az évben jelent meg a debütáló albumod, az Amelia. Mi a legfontosabb dolog, amit a lemez készítése során megtanultál?

Az, hogy csak élvezzem a folyamatot, és ne stresszeljek rá annyira a dolgokra. Tényleg csak annyi, hogy élvezzem a munkát, és éljem meg minden pillanatát.

Önmagában is hatalmas teljesítmény, ha kiadhatsz egy albumot, ezt pedig végig észben tartottam.

Azt mondanám, ez volt a legjobb benne.

Imádom a Red Flags című dalodat. Elárulod, számodra mi a legnagyobb red flag egy kapcsolatban?

Red flag… Szerintem az a legnagyobb, ha a másik nem támogat téged. Amikor csak azt kapod tőle, hogy „nem”. Hogyha odaadó tud lenni, az pozitívum, de ha nem képes odaadó lenni: red flag!

És melyik dalodat mutatnád meg egy olyan embernek, aki még nem ismer téged?

Aki még nem ismer engem… Azok közül, amik megjelentek, valószínűleg a House On Fire-t.

Az a kedvencem, imádom!

Na, szuper.

Egy fesztiválon vagyunk éppen, szóval beszélgessünk egy kicsit a koncertekről és a fesztiválokról. Van bármiféle koncert előtti rituáléd, amit minden fellépésed előtt megcsinálsz.

Igen, bemelegítem a hangom. Az a legfontosabb.

Okés, és mi az az egy dolog, ami nélkül nem indulsz el otthonról, amikor turnézol?

Ami nélkül nem indulok el… Valószínűleg az útlevelem.

Ez egyértelmű.

Igen!

Nem olyan rég indult a karriered, és már így is rengeteg mindent elértél. Ami viszont engem érdekel, az az, hogy számodra mit jelent a siker? Hogyan írnád körül a siker fogalmát magadra nézve?

Számomra a siker azt jelenti, hogy soha nem állok meg, folyamatosan megyek előre, és jó irányba haladnak körülöttem a dolgok.

Aztán ha egyszer eljutok odáig, hogy arénákat töltsek meg, akkor fogom azt mondani, hogy „oké, lassan megérkezünk”.

És végül, üzennél valamit a magyar rajongóidnak?

Annyit szeretnék üzenni, hogy nagyon hálás vagyok nekik. Izgalmas számomra, hogy új emberek fedezhetik fel a zenémet és a hangzásomat. Remélem, mindenkinek tetszeni fog. Ja, és nagyon szeretlek titeket.

Okés, szóval ennyi, amit mára terveztünk neked, de még mielőtt utadra engedünk, szeretnénk neked tanítani valamit, hogy neked is legyen mit elraktároznod ebből az interjúból.

Okés, rendben.

Ismersz bármilyen magyar szót?

Nem.

Megtaníthatjuk neked, hogy mondjuk magyarul azt, hogy szeretlek?

Persze, csináljuk!

Így: szeretlek. Egy kicsit lassabban: sze-ret-lek.

Szel-et-ret.

Majdnem. Sze-ret-lek.

Sze-lek-ret? Nem megy, borzalmas vagyok ebben, egyszerűen borzalmas!

Majdnem megvolt! De semmi gáz, jó lesz így. Köszönjük szépen, hogy időt szakítottál erre a beszélgetésre, nagyon élveztük. Alig várjuk, hogy lássunk a színpadon!

Köszönöm, köszönöm szépen!

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel Mimi Webb hivatalos oldalait!