Bebe Rexha tudja, mivel lehet levenni a lábáról a közönségét – élménybeszámoló az énekesnő UNTOLD fellépéséről

Idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg az UNTOLD fesztivált Kolozsváron, és ahogy eddig mindig, az elektronikus zene szerelmesei mellett most is kedveskedtek a szervezők a popzene kedvelőinek a line-up összeállítása során. A legnépszerűbb DJ-k, mint például Martin Garrix, David Guetta, Alok, Armin Van Buuren, vagy éppen Alesso mellett jópár popelőadót is becsempésztek a fellépők közé, hogy a négy nap alatt biztosan mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő koncerteket. Színpadra lépett többek között Ava Max, Bebe Rexha, az Imagine Dragons, Olly Murs, ma pedig a Years & Years is beveszi a nagyszínpadot.

Az augusztus 3-ai nyitónap különösen erősre sikeredett, hiszen a román Irina Rimes után a két pophercegnő, Ava és Bebe melegítette a közönséget a hajnalig tartó bulira, és talán nem árulunk el nagy meglepetést azzal, ha azt írjuk, hogy ezt a két koncertet vártuk a legjobban. Természetesen egyikük se okozott csalódást: az előbbi előadót már láttuk párszor élőben, így tudtuk, mire számíthatunk tőle, az utóbbit viszont még nem, így nagy kíváncsisággal vártuk a 20:55-ös kezdést, és azt, hogy felcsendüljön a nyitódala, az I’m Not High, I’m In Love – legalábbis azt hittük, hogy az lesz, aztán nem így lett.

Több meglepetést is tartogatott az énekesnő a setje során, és rá kellett jönnünk, hogy ő a tökéletes fesztiválfellépő, aki pontosan tudja, mivel lehet levenni a lábáról a közönségét. A Best F*n Night Of My Life nevű turnéja európai szakasza részeként látogatott el a Kolozsvárra, és készülésképpen meg is írtuk, hogy a koncertsorozat dallistája alapján mire számíthatnak az UNTOLD látogatói a fellépés során, a fesztiválokra azonban egy teljesen új dallistát rakott össze Bebe – ez volt az első meglepetés.

Lapozzatok az alábbi Instagram posztban még több képért a koncertről!

A több, mint 30 ezer fő befogadóképességű arénát csurig töltötte, és a táncosai után a Me, Myself & I összetéveszthetetlen első ütemeire vonult be a színpadra, majd az I’m a Mess, a legújabb, Bebe című albumán található Call On Me, és a ’90-es évek ihlette Sacrifice című slágereivel fokozta tovább a hangulatot. A show egyik fénypontja kétségkívül az utóbbi volt, ami alatt vogue-olt is, ráadásul Madonna 1990-es klasszikusa, a Vogue eredeti koreográfiáját, az outro pedig agresszív gitárszó kíséretében rock hangzásba csapott át.

Az erős kezdés után aztán egy pillanatig sem ült le a hangulat, annak ellenére sem, hogy egyébként elég fáradt lehetett az énekesnő, hiszen 24 óra leforgása alatt 4 országot járt meg. A turnéja dallistájából kivette a lassabb szerzeményeit, és az újabbak nagy részét, amit esetleg egy átlag fesztiválozó, aki nem a rajongója, nem ismer, és az elejétől a végéig telepakolta a slágereivel. Felcsendült többek között az I Got You, amit már régóta nem adott elő élőben, a The Chainsmokers-zel közös Call You Mine, az első slágere, a Take Me Home, a Say My Name, és a Meant to Be is – az egybegyűltek pedig mindnek tudták a szövegét, és az elejétől a végéig imádták az egészet.

A set felénél aztán kijelentette az előadó:

Most valami nagy őrültséget fogok csinálni.

A Hey Mama előtt felhívott két rajongót a színpadra, hogy táncoljanak vele. A választást persze nem bízta a véletlenre, és az esélyeseknek előtte meg kellett mutatniuk neki, hogy tudják rázni a feneküket. Végül egy srác és egy lány lettek a szerencsések, ami viszont ezután jött, arra valószínűleg senki sem számított. A srác, Alex ugyanis profi táncosokat megszégyenítő magabiztossággal és profizmussal mozgatta a testét a színpadon, amin a közönség, és még maga Bebe is szemmel láthatóan igencsak meglepődött.

Hol tanultad meg így rázni a segged?

– tette fel a kérdést a fannak.

Alex elárulta, hogy otthon, egyedül tanult meg táncolni, a 30 ezres közönség pedig teljesen elájult tőle, és kétszer is egy emberként kezdték el kántálni a nevét.

@alexlucian @BebeRexha you’re an angel. ???? I’m Alex and I will be grateful for as long as I live. I’ve been following you for years and I just lived my dream as an aspiring performer after 10 years of dancing.???? Thank you @Untold Festival for making this possible✨ #untoldfestival #untold #romania #fyp #beberexha #dance #viral #foryou ♬ Hey Mama (feat. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack) – David Guetta

Itt azonban még nem ért véget a meglepetések sora, hiszen egy dalpremierrel is készült az énekesnő a román fesztiválra. Aznap éjfélkor jelent meg ugyanis a David Guetta-val közös legújabb dala, a One In a Million, amit az UNTOLD közönsége hallhatott először élőben. Bár egy szerelmes szerzeményről van szó, Bebe leszögezte, hogy jelenleg szingli, de azért mégis van valaki különleges az életében.

Hogy teljesen őszinte legyek veletek, nemrég mentem keresztül egy szakításon, és most szingli vagyok. De miattatok csinálhatom azt, amit szeretek, szóval köszönöm nektek. Nekem ti vagytok az az egy a millióból.

Nem ez volt az egyetlen érzelmes pillanata a koncertnek. Egy rajongó egy „I am enough”, vagyis „elég jó vagyok” feliratú táblával érkezett, amit az előadó el is kért tőle, és biztosította az összes fesztiválozót arról, hogy mindegyikük elég jó, pont úgy, ahogy van, az In the Name of Love című szerzeménye alatt pedig igencsak elérzékenyült, és a könnyeivel küszködve énekelt. De vicces pillanatokban sem volt hiány: valaki például egy nadrágot dobott fel a színpadra, amit Bebe valami oknál fogva meg is szagolt. A buli az I’m Good (Blue) című megaslágerével záródott, amit mindenki egy emberként énekelt.

A set egy órás volt, és összesen 14 dal csendült fel élőben ezalatt, de szinte egy szempillantásnak tűnt az egész – tényleg repül az idő, ha az ember jól érzi magát. Bónusz pont, hogy bár tele volt az aréna, abszolút nem volt tömegnyomor, szellősen álltak az emberek, és nem nyomták egymást. Remélhetőleg hamarosan hazánkba is ellátogat az énekesnő, akár egy saját koncert erejéig, akár az egyik fesztiválunkra – biztosak vagyunk benne, hogy a magyar közönség is imádná, mert ezt tényleg csak imádni lehetett.