Dua Lipa egy törött discogömbbel zárta le a Future Nostalgia korszakot

Dua Lipa vadonatúj single-je a nyár legjobban várt filmjéhez készült. A ’70-es évek nosztalgikus stílusával megfűszerezett popdal lett a vezető előfutár a Barbie-film hatalmas sztárokat felvonultató, soundtrack lemezéről. 

Az ikon 2017-ben robbant be a köztudatba ’Dua Lipa’ című albumával, ami azóta Spotifyon minden idők legtöbbet streamelt női albuma lett. Ezt követték olyan slágerek, mint a Calvin Harris-szel közös „One Kiss”, a „New Rules” vagy a „Levitating”. 2022-ben pedig a Sziget Fesztiválon élvezhette a magyar közönség a színpadra született tehetség lenyűgöző koncertjét.

Talán sosem övezte még ekkora várakozás a koszovói-albán származású angol énekesnő következő nagy dobását, mint most, ugyanis több, mint egy éve, a Megan Thee Stallionnal közös „Sweetest Pie” óta nem jelentkezett új felvétellel. A „Dance The Night” tökéletesen megeleveníti azt, amitől annyira szeretjük a korszakalkotó dívát: a dögös vokál, illetve a szintetizátorokkal és vonósokkal megspékelt pop és dance elemek koktélja, amire egész éjszaka táncolni tudnánk. Az újdonsághoz videóklip is forgott egyenesen Barbie Land varázslatos világában. Dua tökéletes, ragyogó Barbie-ként repít el minket a plasztik babák rózsaszín birodalmába.

A fanok a videó megérkeztével egyből elkezdtek spekulálni és teóriákat gyártani, ugyanis az énekesnő a kisfilmben egy óriási discogömböt és a Future Nostalgia c. lemezének borítóján látható autót is széttör.

A szám megérkezésével az is kiderült, hogy a Margot Robbie és Ryan Gosling főszerepében, július 21-én – de a magyar mozikban már július 20-án – debütáló Barbie-film zenei albumán további sztárhangok kaptak helyet: Ava Max, Charli XCX, Fifty Fifty, Gayle, Kali, Khalid, Lizzo vagy Nicki Minaj is felcsendül Mark Ronson produceri munkája nyomán – erről itt írtunk bővebben.