Pert nyert Ed Sheeran, de a nagymamája temetésén nem tudott ott lenni miatta

Mégsem vonul vissza az énekes.

Bár pár napja jelent meg Ed Sheeran kendőzetlenül őszinte dokumentumsorozata, a Mindent összegezve a Disney+-on, a legújabb korongja, a – (Subtract) pedig ma került a boltok polcaira és a streaming platformokra, mégis nehéz időszakot tudhat maga mögött a sztár. 7 éve húzódott ugyanis már a plágiumpere a 2014-es Thinking Out Loud című slágere miatt, melyet Marvin Gaye 1973-as Let’s Get It On című dala egyik társszerzőjének jogutódai szerint az utóbbi szerzeményről másolt. 

A pernek most pont került a végére, és a bíróság Ed javára hozott ítéletet, ám nem viselte könnyen a történteket az énekes, mi több, pár napja kijelentette a bíróságon: ha elveszti a pert, felhagy a zenéléssel.

Ha ez megtörténik, akkor befejezem a zenélést. Roppantul sértőnek találom, hogy az egész életemet annak szenteltem, hogy előadó és dalszerző legyek, és most valaki ezt ilyen módon kétségbe vonja

– mondta.

Szerencsére nem vonul vissza az énekes, de az ítélet kihirdetése után is a frusztrációját fejezte ki az üggyel kapcsolatban.

Úgy tűnik, mégsem kell otthagynom a munkámat. Ettől függetlenül azonban nagyon frusztrál, hogy az ilyen alaptalan vádaskodásoknak egyáltalán helye van a bíróságon. Ha az esküdtszék másképp döntött volna, búcsút mondhattunk volna a dalszerzők kreatív szabadságának. Én csak egy srác vagyok egy gitárral, aki szeret mások szórakoztatására dalokat írni, és soha nem fogom hagyni, hogy bárki is a malacperselyének tekintsen

– nyilatkozta az ítélet kihirdetését követően.

Más oka is van Ed frusztrációjának, mégpedig az, hogy a tárgyalás miatt nem tudott részt venni a nagymamája temetésén. A sztár mamája 98 éves korában hunyt el, és május 3-án, szerdán helyezték végső nyughelyére Írországban.

Az, hogy itt kellett lennem ezen a tárgyaláson New Yorkban, azt jelenti, hogy nem lehettem ott a családommal a nagymamám temetésén Írországban, ezt pedig soha nem fogom visszakapni.

A ceremónián az énekes édesapja úgy fogalmazott, Ed rettentően szomorú, hogy nem tudott ott lenni a családjával és szeretteivel.

Borzasztóan bánt, hogy a fiam nem tud most itt lenni velünk. Ő is rettentően szomorú, de több ezer mérföldre innen, Amerikában kell most lennie, hogy megvédje a becsületét. Tudom, hogy egy kis megnyugvást ad neki, hogy egy hónapja tudott még időt tölteni kettesben a nagymamájával

– mondta a temetésen.

Nem ez az első eset, hogy Edet plágium vádja miatt perelik. A Shape of You című megaslágere miatt is bíróságra kellett járnia, azonban abból a perből is nyertesként került ki tavaly.