Mától nézhető Ed Sheeran kendőzetlenül őszinte dokumentumsorozata a Disney+-on

A négyrészes Ed Sheeran: Mindent összegezve epizódjai mától elérhetők.

Eddig soha nem látott archív felvételekkel, exkluzív koncert- és interjúanyagokkal mutatja be a Disney+ legújabb dokumentumsorozata, hogyan lett Ed Sheeran dadogós kisgyerekből az egyik legnagyobb zenei szupersztár. Az Ed Sheeran: Mindent összegezve ma, május 3-án megjelenő négy epizódja egy olyan világkörüli útra viszi a nézőket, ahol nem csak az énekes magánéletének féltve őrzött pillanataiba, de a listavezető slágerek születésének legfontosabb mozzanataiba és a koncertturnék sokszor korántsem csillogó világába is betekinthetnek. Az alkotók a Fulwell 73 Productions Emmy-díjas producerei, akik képernyőre vitték Elton John búcsúkoncertjét és a Kardashian sorozatot is.  

A világon szinte mindenki ismeri Ed Sheerant és munkásságát, az énekes azonban eddig féltve őrizte magánéletét. A Disney+-ra érkező Ed Sheeran: Mindent összegezve kíméletlenül őszinte és helyenként felkavaró sorozata megmutatja a slágerek mögött álló igazi embert és garantáltan más megvilágításba helyezi Edet mind személyesen, mind szakmailag.

A négy epizód végigköveti az énekes életének meghatározó pillanatait és bemutatja, hogyan élte meg legnehezebb időszakait és legnagyobb sikereit. Olyan szituációkkal és érzelmekkel néz szembe, amelyeket a legtöbb ember átél. Mélyebb gondolatai kifejtése közben átértékeli az életét, és azt, hogy egy-egy lelkileg megterhelő időszak hogyan hatott rá és új dalaira. Az exkluzív, eddig soha nem látott archív felvételeket, a feleségével és szeretteivel készített őszinte interjúkat, valamint a lenyűgöző helyszíneken tartott bensőséges koncerteket látva megismerhetik a nézők, mit gondol Ed a világról, önmagáról és a zenéjéről. 

Mindig is nagyon óvatos voltam a magánéletemmel kapcsolatban; az egyetlen dokumentumfilm, amit valaha készítettem, a dalszerzésemre összpontosított. A Disney megkeresett, hogy készítsek egy négyrészes sorozatot és úgy éreztem, itt az ideje, hogy megnyíljak és beengedjem az embereket. Remélem, élvezni fogják

– nyilatkozta a sorozatról az énekes.

Ayo Davis, a Disney Branded Television elnöke így nyilatkozott az alkotásról:

Ebben a doku-sorozatban Ed Sheeran egy olyan oldalát mutatjuk meg, amelyet a rajongók eddig még nem láthattak. A Fulwell 73-mal közösen valami igazán hiteles és személyes dolgot hoztunk létre, amely nemcsak szórakoztatja a közönséget, hanem arra is inspirálja őket, hogy merjenek nagyot álmodni és soha ne adják fel szenvedélyeiket.

Az „Ed Sheeran – Mindent összegezve” négyrészes dokumentumfilmsorozat minden epizódja május 3-tól elérhető a Disney+-on. Íme a részek leírása:

Szerelem

Ed Sheeran megmutatja azt a rendíthetetlen munkamorált, amely sikerének motorja. A tinédzseréveiről készült exkluzív felvételeket is bemutató részben Ed mesél arról, hogyan élte meg, amikor a zeneipar nem figyelt fel rá. Váratlan helyeken kezdett el játszani, mígnem 2010-ben kapcsolatba került Jamal Edwards médiavállalkozóval. Ed megosztja az ikonikus szerelmes dal, a Perfect történetét régi iskolai barátjáról és mostani feleségéről, Cherryről, amely romantikus szerelmi történetükről szól. Úgy tűnik, Ednek mindene megvan, amíg Cherry nem kap egy életet megváltoztató hírt, és Ed gyorsan rájön, hogy a tervek egy pillanat alatt megváltozhatnak, és neki alkalmazkodnia kell.

Veszteség

Ed, a szülei és felesége, Cherry régi fotókat nézegetnek Edről. A Divide koncertturné eddig nem látott felvételeivel megmutatja azokat a barátait, akik két lábbal a földön tartják. Ezt követően Ed legjobb barátja, Jamal Edwards hirtelen meghal. A nehéz időszakban a barátság értelméről elmélkedik, és a zenét terápiaként használva mélyen belemerül a munkába. A londoni Wembley Stadionban Ed 5 estés fellépése alatt a brit művész, Stormzy csatlakozik. Ed elénekli az ikonikus Thinking Out Loud-ot a szülővárosában, a helyiek pedig csodálkozva hallgatják.

Összpontosítás

Exkluzív felvételeken láthatjuk Ed dalszerzői tehetségét, amelyeken egyik legnagyobb slágere, a Bad Habits születését mutatja be. Elmagyarázza az Eyes Closed 2018-as megírásának eredettörténetét, az első verziótól egészen a legújabb, szívből jövő változatáig. A gyásszal teli viharos év után Ed a Subtract-tal befejezi 5. albumát és több mint egy évtizedes művét. 14 klipet forgat az új albumához, és gyermekkori álma válik valóra, amikor Eminemmel lép fel a Rock N Roll Hall of Fame-ben.

Elengedés

Az utolsó epizódban Ed Amerikába repül, hogy népszerűsítse a turnéját. Ed és Cherry is elgondolkodik azon, hogy miként kezelik a családi élet és a munka egyensúlyának kihívásait, amikor rendszeresen mérföldekre vannak egymástól. Az otthonukban újra együtt, Cherry elmagyarázza, hogy milyen nagy változást látott férjében az elmúlt évben. Ed találkozik a barátjával és brit művésztársával, Stormzyval, hogy megossza vele a Subtract című albummal kapcsolatos félelmeit, hogy a legszemélyesebb gondolatait is a világ elé tárja. Jamal előtt tisztelegve Ed egy beatet ír az F64 című rapjéhez, amely a barátságukról szól. Miután Cherry egészségével kapcsolatban jó hírek érkeznek, ő és Ed együtt elmélkedik az elmúlt év minden nehézségeiről és győzelmeiről.