„Teljesen rendben van, ha megosztod másokkal a sebezhető pontjaidat” – Exkluzív interjú Kovacs-szel

Sharon Kovacs, vagy ahogy a nagyközönség ismeri, Kovacs 1990. április 15-én látta meg a napvilágot és az idén megjelent Child of Sin című lemezével együtt már három studióalbumot tudhat maga mögött, na meg persze lassan 10 évnyi tapasztalatot a zeneiparban. Neve alapján sokan arra asszociálhatnak, hogy magyar az előadó, ez pedig nem is jár annyira messze az igazságtól, ugyanis tényleg van kötődése hazánkhoz. Mint ahogy azt elmondta, mostohaapját hívták Kovácsnak, ezt a nevet vette fel és meg is hagyta művésznevének.

Évekkel ezelőtt már fellépett a Szigeten, hamarosan pedig újra ellátogat kishazánkba. A VéNégy Fesztivál egyik legnagyobb dobása lesz az idén június 22-én színpadra lépő előadó, ennek apropójából pedig a MUSICDAILY is leült beszélgetni az éppen Afrikába tartó énekesnővel, az interjú végén pedig üzent is magyar rajongóinak – exkluzív interjú Kovacs-szel.

Nagyon jó látni, hogy vagy?

Rendben vagyok, épp repülőn ülök és Afrikába utazok a következő 7 hétre… Kell egy kis kikapcsolódás és terápia a nyár előtt.

Januárban jelent meg a legutóbbi lemezed, a Child of Sin. Először is, gratulálunk hozzá! El tudnád mondani, hogy mi ihlette a címét?

Gyerekként azt éreztem, hogy valami nem stimmel velem, ezen pedig nem segített az sem, hogy nevelőotthonokban nőttem fel. A COVID alatt sokat jártam terápiákra, ahol a kiskori énemmel kellett szembenéznem. A kicsi Sharon pedig úgy érezte magát, mint a bűn gyermeke (= Child of Sin), meg még mostanában is sokszor így érzi magát, és elő is jön belőlem néha ez az énem.

Mesélsz nekünk a lemez koncepciójáról egy kicsit? Mi inspirálta és milyen üzenetet szeretnél vele átadni a hallgatóidnak?

A lemez inspirációja a saját életem és minden, ami körülöttem történik.

A terápia, amiről az előbb is beszéltem, az, hogy eljutottam Portugáliába és a szüleimmel laktam, amit tiniként nem tettem meg. Meg arról is, hogy hogyan éltem meg különböző élethelyzeteket, például, amikor független előadó lettem és én magam lettem a saját kiadóm, szóval összességében az elmúlt 5 évemet öleli fel leginkább.

Mint ahogy az előző lemezeid is, ez is nagyon nyers és őszinte. Melyik dalt volt a legnehezebb felvenned, akár zeneileg, akár érzelmileg?

A Child of Sin-t mert nagyon kényes témát dolgoz fel és nem igazán voltam még akkor készen arra, hogy erről beszéljek.

Az egyik kedvenc dalunk a korongról a Bang Bang, amihez Cher Bang Bang c. dalát vetted alapul. Hogy jött az ötlet ehhez?

Imádom a krimiket a tévében, minden este azokat nézem lefekvés előtt, és onnan.

Ez valószínűleg nehéz lesz, de van kedvenc dalod a lemezről?

Szerintem a Fragile gyönyörű, de imádom a Child of Sin-t is.

Mi a legfontosabb dolog, amit a lemez készítése során tanultál?

Azt, hogy teljesen okés, hogy megoszd a sebezhető pontjaidat másokkal, ha te magad szembe tudsz velük nézni.

Dolgoztál már a Rammstein Till Lindemannjával, sőt, Gnash-sel és a Parov Stelarral is. Van olyan előadó, akivel nagyon szívesen dolgoznál a jövőben?

Till volt a legnagyobb álmom… A többi kollabot a kiadóm intézte és teljesen őszintén nem ők lettek volna azok, akiket én felkerestem volna. Till-lel én magam intéztem a közös munkát egy közös baráton keresztül.

Nyáron Magyarországra is ellátogatsz, szóval beszéljünk egy kicsit a koncertekről. Van bármiféle rituáléd, amit a koncertjeid előtt csinálsz?

Smink! Haha! Megnyugtat és felkészít a show-ra, a lányokkal pedig nevetgélünk és viccelődünk, hülyéskedünk közben egymással.

Nevezz meg egy dolgot, amit nem tudsz otthon hagyni, ha turnézol!

Ha busszal megyek turnézni, mindig viszem magammal a kutyusomat, Bibit.

Melyik dalodat mutatnád meg egy olyan embernek, aki nem ismeri a munkásságodat?

A My Love-ot, természetesen.

Nyilvánvaló, hogy roppant tehetséges zenész lakozik benned, de van bármi egyéb, amiben nagyon jó vagy?

Imádok festeni… Az előző lemezem borítóját is én festettem. Szeretek ruhákat készíteni és videókat szerkeszteni is.

Az első EP-d 2014-ben jelent meg, ami azt jelenti, hogy lassan egy évtizede munkálkodsz a zeneiparban. Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel ezalatt szembe kellett nézned?

Az, hogy független előadóvá váltam.

Ha lenne egy időgéped és visszamehetnél az időben oda, amikor elkezdtél zenélni és adhatnál a fiatalabbik énednek egy tanácsot, mi lenne az?

A karrierem kezdetéhez szívesen visszamennék, hogy elmondjam magamnak: ne legyél kishitű és ne írj alá vakon mindenféle szerződést.

Hogyan képzeled el az életed 10 év múlva?

Zenélni fogok és művészkedni.

Végezetül pedig üzennél valamit a magyar rajongóidnak?

Nagyon várom, hogy előadhassam nektek az új dalaimat a nyáron a VéNégy Fesztiválon, remélem, ott találkozunk!

@venegyfesztival Végre elárulhatjuk a nagy titkot!✨A 2023-as VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó headlinere a magyar kötődésű holland énekesnő, @Kovacs !❤️Sharon héthetes afrikai utazása előtt, a reptérről üzent nektek – fogadjátok meg tanácsát és hangolódjatok Child Of Sin című, új albumával a június 22-i nagymarosi fellépésére!???? Június 22-25. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson! Jegyek???????? venegyfesztival.hu #foryou #fy #foryoupage #fyp #fesztival #festival #venegy #venegyfesztival #venegyfesztivalesazinhazitalalkozo #kovacs #kovacsofficial #sharonkovacs #childofsin #bejelentes #festival #announcement #headliner #singer #zene #koncert ♬ Not Scared Of Giants – Kovacs
További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel Kovacs hivatalos oldalait!