Emelték Zendaya fizetését, amit az Eufória miatt kap

Az egyik legtöbbet kereső fekete színésznő lehet televíziós értelemben.

Úgy tűnik Zendaya becsatlakozik az „elitek klubbjának” is nevezett csapathoz. A Puck News című weboldalra hivatkozva hozta le több napilap is, hogy állítólag emelték a színésznő fizetését. Igaz, többször is kihangsúlyozzák, hogy erősen használják a „valószínűleg” és „lehetséges” szavakat, mivel a stúdiók és a színészek nem nyilatkoznak egyértelműen arról, hogy mennyit fizetnek vagy kapnak epizódonként egy-egy sorozat készítése során.

A pletykák szerint igazán nagy emelést kapott a színésznő, aki így részenként közel 1 millió dollárt kap azért, hogy a főszereplő Rue-t alakítsa, valamit társproducere is legyen a produkciónak – ez közel egyébként 357 millió forintnak megfelelő összeg, mellyel Zendaya lehet a legjobban kereső fekete bőrű színésznő a jelenkori televíziózás történelmében. Egyébként nem csoda, hogy ennyit kap, ugyanis alakítása lenyűgöző a sorozatban, melyet több díjjal, köztük Emmy díjjal is jutalmaztak már.

Az 1 milliós dolláros fizetés epizódonként egyfajta mérföldkőnek számít egyébként Hollywood-ban, azóta, amióta a Jóbarátok színészei az utolsó évadba csak ennyi pénzért mentek bele. Nagyon kevés és limitált embereknek sikerült ezt megugraniuk a történelemben: ott volt például Nicole Kidman és Reese Witherspoon, akik a Hatalmas kis hazugságok miatt kerestek ennyit részenként, de James Gandolfini is ennyit kapott a Maffiózók c. sorozatban.

Érdekesség, hogy Zendaya után Angela Bassett a 2. legtöbbet kereső fekete nő a piacon, aki 450 ezer dollárt visz haza 911 c. sorozatának részei után – itt azért hozzá kell tenni, hogy ennek a sorozatnak több része van, mint az Eufóriának.