© Charlotte Rutherford

10 érdekesség, amit nem tudtál Ava Max-ről

Napra pontosan 2 éve ilyenkor publikáltuk interjúnkat az amerikai-albán szupersztárral, Ava Max-szel, akkoriban a My Head & My Heart című dala és debütáló lemeze miatt, most pedig tűkön ülve várjuk, mikor jelenti be legutóbbi, Diamonds & Dancefloors lemezének promóciós turnéját. Ava egyébként ma töltötte be 29. életévét, ennek örömére pedig olvasnivalót is hoztunk a néznivaló interjúnk mellé.

1. Ekkor és erre változtatta meg nevét

Ava Max nem mindig volt Ava Max, ugyanis Amanda Koci néven látta meg a napvilágot, de 13 éves korában úgy érezte, ebben nem sok fantázia van, így később már Amanda Ava Koci néven mutatkozott be, ebből pedig Ava Max lett.

2. Európai gyökerei

Szülei Pavllo Koci és Andormaqi albán menekültek Sarandë-ból és Tiranából, akik végül Milwaukee-ben, Wisconsin-ban telepedtek le végleges, itt is adtak élete az énekesnőnek és testvérének. Hiába született már a tengerentúlon, Max sok esetben hangsúlyozza, hogy fontosnak tartja gyökereit és büszke albán felmenőire – csakúgy, mint Bebe Rexha, Dua Lipa vagy Rita Ora, utóbbi kettő még az öreg kontinensen született.

3. Élete első kislemeze

Nem, nem a Sweet but Psycho, sem a Kings & Queens nem számít a debütáló dalának, ugyanis még 2018-ban jelent meg első, szóló kislemeze, a My Way. Előtte több próbálkozása is volt, melyről nem igazán beszél, sőt sokszor úgy tűnik, próbálják eltüntetni a nyomokat is arról, hogy valaha zenélt volna ténylegesen a nagy áttörés előtt.

Igaz, 2013-ban megjelent a Take Away the Pain c. dal is, ahol Ava Koci néven volt feltüntetve, mint társelőadó.

4. A legőrültebb pletyka róla nem más, mint…

Erre a kérdésre is például a MUSICDAILY-nek adott exkluzív interjújában válaszolt, ahol azt emelte ki, hogy sokan azt hiszik Lady Gaga lánya, de minimum köze van a popdívához.

Egyesek azt hiszik, hogy igazából Lady Gaga lánya vagyok!

– mesélte nekünk az énekesnő.
5. Zaklatták és nem voltak barátai

Sokat költöztek, nem igazán voltak barátai, így mindig szinte csak magára számíthatott. Dél-Karolinában Ava a Lexington középiskolába járt egy évig, előtte pedig otthon tanították szülei, azaz magántanuló volt. Amikor visszaemlékszik ezekre az időkre, mindig csak a rossz és a sok fájó seb jut eszébe.

Hát tudod, zaklattak az iskolában, és rengeteget költöztem. Emiatt nem volt túl sok barátom, egyszerűen csak nem volt egy társaságom, akikkel mindig minden jó lett volna… 

6. Volt, hogy 6 ezer forintja volt egy hétre

Karrierje kezdetén csak túlélni szeretett volna Max, ugyanis egy ideig testvére volt a menedzsere, de erre hamar rájöttek, hogy nem fog működni, ugyanis egyikük sem ismer senkit a zeneiparban. Ekkortájt meg kellett húznia a gatyaszíjat és volt, hogy 6 ezer forintnak megfelelő amerikai dollárt kellett beosztania hetente mindenre. Ekkor és emiatt alkoholproblémákkal küzdött.

7. Újrakiadás, ami sosem történt meg

Igaz Ava sosem mondta ki kerek-perec, hogy jön a debütáló stúdiólemezének, a Heaven & Hell-nek a bővített kiadása, de hosszú ideig ezt hitette el rajongóival. Majd, miután megjelent az Everytime I Cry, Ava csöndben maradt.

8. Ezt a szupererőt választaná magának

Az, hogy meggyógyítsam az embereket. 

9. Max-cut?

Ikonikus hajkoronája, az egyik oldalt hosszú, a másik oldalt rövid hamar védjegyévé vált, sőt az „a” betű a logójában is így lett elkészítve.

Idén viszont a megújulás és második lemeze nevében megvált ikonikus frizurájától. Rövidre vágta és vörösre festette az egészet!

10. Így beszél magyarul

A 10 perces interjúnk végén pedig magyarul is tanítjuk az énekesőt, akinek egész simán ment megtanulnia nyelvünket.