39 különböző dallistát rakott össze Rihanna vasárnapi Super Bowlos fellépésére

7 éve nem állt színpadon az énekesnő.

Közel 7 év után először áll színpadra Rihanna, a vasárnapi (hazai idő szerint már hétfő hajnali) Super Bowl során, ahol a félidőben, mindössze 13 percben kell megmutatnia tehetségét és egy átfogó képet kell adnia eddigi, impozáns karrierjéről is.

Utoljára a Fekete Párduc 2. című filmben hallhattuk, előtte viszont több év szünetet tartott, utolsó lemezét, az Anti-t 2016-ban adta ki. Azóta pedig a hangsúly a smink és ruha termékein van, illetve életet adott első gyermekének is.

Amikor először felhívtak, hogy idén akkor én lépjek fel, az volt az első kérdésem, hogy „Biztosak vagytok ebben? 3 hónappal vagyok szülés után. Most egyből meg kéne hoznom ilyen fontos döntéseket? Lehet megbánom.” Amikor anya leszel, akkor történik valami, amitől úgy érzed, képes vagy bármire. A Super Bowl a világ egyik legnagyobb színpada. Bármilyen ijesztő is, mert hét éve nem álltam színpadon, van valami izgalmas az egészben. Fontos, hogy idén én lépjek fel. A fiam számára fontos, hogy ezt lássa.

Az énekesnő elárulta a sajtókonferencián, hogy a legnehezebb dolog a tökéletes dallista megteremtése volt. Ahogy az lenni szokott, neki is 13 perce van összeszedni és bemutatni legnagyobb slágereit a közönségnek. 17 évet belesűríteni ennyi időbe nem kis tudomány, és ezt ő is elmondta, hogy nagyon nehéz volt.

Néhány dalt ki kellett hagynunk emiatt [az idő rövidsége miatt – szerk.], de ez így van rendjén. Nagyon ügyesen kiválogattuk, mi marad. Körülbelül 39 verzióján rágtuk át magunkat a dallistán. Most vagyunk a 39. verziónál. Minden kis változtatás számít.

Azt is megtudtuk, hogy a színpadot és magát a fellépést otthona, Barbados ihlette, ahol a karib kultúrát szeretné bemutatni a világnak.

Nagy része a shownak a számomra is fontos otthonom, hogy reprezentáljam az ottaniakat. Hogy reprezentáljam a fekete nőket mindenütt. Ez egy nagyon fontos dolog.

És, hogy mit hoz a jövő? A legtöbb pletykaoldal azt spekulálja, hogy a Super Bowl félidős műsorban valami rendkívüli fog történni: sokan valószínűnek tartják, hogy Rihanna kiadja új dalát, esetleg egy teljes lemezt is, de sokan egy turnéban is reménykednek, ami hasonlóan Madonnáéhoz, a legnagyobb slágereit fogja tartalmazni.

Zeneileg nyitott vagyok. Nyitott vagyok arra, hogy felfedezzek és új, másfajta dolgokat készítsek, amik egy kicsit furák, mások. Lehet, a rajongóim ezt soha nem fogják megérteni… de jól szeretném érezni magam a zenémmel.

Az idei Super Bowl-ra helyi idő szerint hétfőn hajnalban kerül sor.