10 dolog, amit nem tudtál az Egyikünk hazudik Cooper Van Grootel-jéről

Boldog születésnapot a színésznek!

Hiába tűnik sokkal idősebbnek koránál, az Egyikünk hazudik színésze, Cooper Van Grootel már az ezredforduló után látta meg a napvilágot. A feltörekvő színész nevét valószínűleg mindenki az előbb említett, itthon Netflixes sorozathoz tudja csak kötni, de ismerjük meg jobban a Nate-et alakító színészt és lessünk be magánéletébe, amit kincsként őriz.

1. Ausztráliában született

Így van, Cooper 2001. január 26-án látta meg a napvilágot a nyugat-ausztráliai Karrinyup-ban, ami igazából Perth egyik külvárosi része. Amíg bontogatta szárnyait, Perth-ben élt.

2. Los Angelesbe költözött

Édesapja inspirálta arra, hogy modernkori színész legyen, ehhez viszont meg kellett próbálkoznia Hollywood-ban. Tinédzser korában már Los Angelesbe költözött, hogy szerencsét próbálhasson, még mielőtt a szakma túlkorosnak tartaná.

Végre kaptam egy csodálatos lehetőséget, amivel átutazhatom a világot, hogy az álmomnak éljek, ami könnyen egy egész életen át tartó karrierben teljesedhet ki. Nehézkes itt Los Angeles-ben azért, hiányzik az otthonom

– nyilatkozta 2019-ben, amikor a GO! c. filmje apropójából interjúztatta egy magazin.
3. 2013-ban kapta első szerepét

Mégpedig egy rövidfilmben, a Turkish Delight-ban. Erről a produkcióról nem sokat tudni, illetve képeket is alig látni róla az interneten, de egy évvel későbbi, 2014-es szereplése a The Legend of Gavin Tanner c. sorozatban már el van rendesen dokumentálva.

A 13 éves Cooper
4. Ez a rejtett tehetsége

Egy interjúban árulta el, hogy reméli nem csak képzeli, és tényleg nagyon jó dél-afrikai akcentust tud utánozni és el is tudja magát adni vele.

5. Ez a kedvenc sorozata és filmje

Még 2019-ben árulta el, hogy legnagyobb kedvenc sorozata a Breaking Bad, míg kedvenc filmje a 2006-os Rém rom, amit gyerekként szeretett meg.

6. Imád szörfözni

Igen, lehet, hogy egy kicsit klisés, de nem tudja letagadni gyökereit és büszkén vállalja, hogy ő is egy olyan tipikus ausztrál fiatal srác, aki a mai napig imád szörfdeszkára pattanni. De azért többször kihangsúlyozta, hogy az államokban teljesen mások a hullámok és inkább az otthoniakat választaná, ha választania kéne a kettő között.

7. A járvány alatt barista volt

2019 szeptemberében választották ki Nate szerepére az Egyikünk hazudik c. sorozatba, amit majdnem elmosott a koronavírus járvány. Elárulta, hogy nagyon rezgett a léc, hogy egyáltalán belekezdenek-e jobban a munkálatokba, vagy hagyják az egészet. Mindenesetre, amíg az egész világ le- és bezárt, ő hazament szüleihez és baristaként kereste kenyerét egy helyi kávézóban.

A járvány alatt hazamentem Ausztráliába és egy kávézóban kaptam munkát, mint barista. Egyáltalán nem voltam biztos, hogy mi lesz a színészi karrieremmel… De egyszer csak elkezdődtek a munkálatok és Új-Zélandra küldtek minket forgatni.

8. Nincs álomszerepe

Amennyire fiatal, olyan szinten földhözragadt is. Nem szereti a nagy dolgokat, inkább lassabban halad mindig céljai felé. Amikor arról kérdezik, milyen szerepeket vagy karaktereket szeretne eljátszani a jövőben, mindig csak annyit mond, hogy jelenleg egy-egy projektre koncentrál és hálás, ha valaki megbízik benne és munkájában annyira, hogy őt választja egy szerepre. De azért egyetlen egy vágya mégis van: nagyon szívesen lenne egyszer szuperhős.

9. Elkaszálták a sorozatát

Sajnos a Peacock csatorna elkaszálta az Egyikünk hazudik c. sorozatot, így a már megjelent 2. évad lesz az utolsó és rendes folytatást/lezárást nem is kap az adaptáció. Lehetséges, hogy egy másik streaming platform megmenti és ad neki egy korrekt befejezést, de sajnos erre nagyon kevés az esély.

10. Új sorozatában Katherine Langford oldalán játszik

2022-ben mutatták be a Savage River-t, amit még hazánkban nem forgalmaz egyik streaming platform sem – jó eséllyel a februárban induló SkyShowTime-ra érkezik majd. A sorozatban Cooper a 13 okom volt Katherine Langfordja mellett játszik.