Történelmet ír a BLACKPINK a Coachellán

A szombati napok főfellépői lesznek a lányok.

A semmiből jelentették be az idei Coachella fesztivál hivatalos lineupját, mely idén is 2 hétvégén keresztül: április 14-15-16. és 21-22-23. között kerül megrendezésre. A szokásukhoz híven, a két hétvégén teljesen ugyanazok az előadók lépnek majd színpadra.

A három főfellépő 2023-ban nem más, mint az egyébként szünetet tartó Bad Bunny, az ezzel a lépésükkel történelmet író BLACKPINK, illetve Frank Ocean. A BLACKPINK lányok egyébként az első K-Pop banda és egyáltalán lánybanda, akik headliner pozícióban lépnek majd színpadra, de 2019-ben is történelmet írtak jelenlétükkel, ugyanis akkor ők voltak az első K-Pop lánybanda, akik egyáltalán valamelyik színpadon helyet kaptak a repertoárban. Jennie, Jisoo, Rosé és Lisa azon kevés női előadók közé tartozik, akik főfellépőként lépnek színpadra. Előttük ezt csak Beyoncé, Ariana Grande, Björk, Lady Gaga és Billie Eilish tette meg.

Rajtuk kívül egyébként olyan szupersztárok lépnek színpadra a fesztiválon, mint a MUSICDAILY-nek is interjút adó YUNGBLUD vagy Ashnikko, Rosalía, Kali Uchis, SG Lewis, BENEE, Angéle, The Kid Laroi, Charli XCX, Flo Milli vagy Latto.