Nem hiszel a fülednek, mennyit keresnek a Stranger Things színészei az új évadban

Az utolsó évadra keményen megemelték a fizetéseket.

Nem spórol a Stranger Things utolsó, 5. évadán a Netflix, ugyanis most lerántották a leplet, hogy mennyi pénzt keresnek majd a főszereplők. A stáb a kezdetektől fogva elég nyitottan és lazán kezelte a pénzkérdést, ugyanis már az első évadtól tudni lehet, hogyan változott egyes színészek fizetése: többen nagyjából egységesen 25 ezer dollárral, azaz körülbelül 9,5 millió forinttal indultak el. A The Hollywood Reporter riportja alapján.

Mostanra viszont kialakult a hierarchia és egyes karaktereket jobban megfizetnek, mint másokat. Nézzük, hogy az 5. évadban hogyan alakulnak: Winona Ryder és David Harbour kapja a legtöbb pénzt, ugyanis ők 9,5 millió dollárral gazdagodnak majd, ami átszámolva 3,5 milliárd forintnak felel majd meg.

Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp, Finn Wolfhard és Sadie Sink szintén egy kategóriába tartoznak majd, ők 7,5 millió dollárt, vagyis valamivel több, mint 2,7 milliárd forintot zsebelhetnek majd be.

A következő körben pedig már az állandó visszatérő szereplőknek, Natalia Dyer, Maya Hawke, Charlie Heaton és Joe Keery fizetését boncolgathatjuk, ami „kicsivel több”, mint 6 millió amerikai dollár, vagyis 2,2 milliárd forint.

Az egyetlen, más szerződést típusban lévő karakter nem más, mint Tizenegy, akit Millie Bobby Brown személyesít meg. Matthew Belloni úgy fogalmazott, a színésznőnek egy másfajta jövedelmet magába foglaló szerződése van, mely egyik kategóriával sem egyezik meg – igaz azt nem taglalta, hogy milyen összegről van szó.

Arról egyelőre nincs hír, mikor és milyen formában érkezhet a befejező szezon, de alig napokkal ezelőtt kezdtek bele az első rész forgatókönyvének kidolgozásába, így valószínűleg 2024 közepénél korábban biztosan nem mutatják be az alkotást.