12 dolog, amit tudnod kell az Outer Banks sztárjáról, Madelyn Cline-ről

Tudtad, hogy szerepelt a Stranger Things-ben is?

Madelyn Cline két éve egy csapásra vált ismertté a Netflix sikersorozatának, az Outer Banks-nek köszönhetően, melyben Sarah karakterét alakítja. Ez jelentette számára a nagy áttörést, azonban már előtte is feltűnt egy-két hatalmas sikernek örvendő szériában, és már egészen kisgyerekkora óta színésznek készül. Íme 12 érdekesség, amit érdemes tudni róla!

1. Az Outer Banks forgatási helyszínén nőtt fel

Bár Outer Banks egy nagyon is létező hely – egy szigetcsoport Észak-Karolina államban – a szériát nem ott forgatták, hanem a dél-karolinai Charlestonban. Madelyn az innen csupán 20 percre található Goose Creekben látta meg a napvilágot, melynek a lakossága kicsit kevesebb, mint 36 ezer fő: itt, és a forgatási helyszínt biztosító Charlestonban nőtt fel.

2. Nyarait New Yorkban töltötte modellkedéssel

Míg a legtöbb gyerek nyaralással, táborokban, esetleg rokonoknál tölti a nyári szünetet, ő munkával töltötte, méghozzá nem is akárhol, hanem a szülővárosától 1200 kilométerre, New Yorkban. 2008-ban, 10 éves korában, miután statisztaként részt vett az Accidental Love című film forgatásán, melyben Jessica Biel és Jake Gyllenhaal a főszereplők, megtetszett neki a szakma, és megkérte a szüleit, hogy vigyék el őt meghallgatásokra. Ebből aztán az lett, hogy az első ilyen nyarán 8 hetet töltött a nagyvárosban modellkedéssel, olyan márkáknak, mint a T-Mobile, vagy a Toys R Us nevű játékbolt. Amellett, hogy élvezte a dolgot, jó lehetőség volt arra is, hogy az így keresett pénzét félretegyék későbbre, az egyetemi tanulmányaira.

3. Így győzte le a félénkségét

Mára már csak úgy sugárzik belőle az önbizalom, azonban gyerekként ez nem volt így. Hogy mi segített neki legyőzni a félénkségét? A színpad. Mivel kiskorában rengeteget modellkedett, és sok meghallgatáson vett részt, szépen lassan felülkerekedett rajta.

Alig mertem a mikrofonba beszélni. Amikor a kifutó felénél jártam, már nagyon izzadtam, és éreztem, hogy zsibbad a talpam, annyira izgultam, de ugyanakkor jó érzés volt a színpadon állni

– emlékezett vissza az egyik első munkájára a The Post and Couriernek.
4. Játszott a The Originals-ban, és a Stranger Things-ben is

2017-ben két ikonikus sorozatban is szerepelt, ráadásul mindkettőben 3-3 rész erejéig. A The Originals-ban Jessica karakterét alakította, még a Stranger Things-ben Tinát játszotta. Érdekesség, hogy az utóbbiban Chase Stokes is feltűnt egy rövidke szerep erejéig.

5. A színészkedés miatt hagyta ott az egyetemet

Egy ideig még tudta egyensúlyozni az egyetemet és a színészkedést, azonban, amikor már kifutott a hiányzásokból, bár szerette volna befejezni a tanulmányait, tudta, hogy a kettő egyszerre nem fog menni, és a színészkedés mellett döntött. 19 évesen költözött Los Angeles-be, hogy beteljesítse az álmait.

Legalább meg szerettem volna próbálni, hogy tudom-e teljes állásban csinálni. Szóval otthagytam a sulit, bepakoltam a kocsiba, és LA felé vettem az irányt. Abban a pillanatban úgy éreztem, innen nincs visszaút, ami borzasztóan félelmetes érzés volt, de nagyon izgalmas is

– mesélte a Schön! magazinnak.
6. A valóságban is hasonlít az Outer Banks Sarah-jára

A Schön! magazinnak árulta el, hogy nem volt túlságosan nehéz Sarah szerepébe beleélnie magát, hiszen sok mindenben hasonlítanak egymásra.

Szeretek a forgatókönyv alapján minél inkább egy kapcsolatot kialakítani a helyszínekkel és a körülményekkel, hogy ez támogasson a szerepben. Sarah esetében ez könnyebben ment, mint általában, mert nagyon sokszor magamat láttam benne, amint próbálja megismerni önmagát az első évadban.

7. Hamar legjobb barátok lettek az Outer Banks csapatával…

…olyannyira, hogy 2020. tavaszán, mikor elkezdtek kijárási korlátozásokat bevezetni, a csapat egy része együtt töltötte a karantént. Egyébként a mai napig minden nap beszélnek egymással.

8. Szerepelt Kygo klipjében…

…méghozzá az Outer Banks John B-jével, Chase Stokes-szal közösen. A két sztár a norvég DJ és a diszkó legenda Donna Summer közöséhez, a Hot Stuff-hoz készült kisfilmben tűnt fel 2020 szeptemberében, amikor egyébként hivatalosan is egy párt alkottak.

9. Nagyjából egy évig volt együtt Chase Stokes-szal

2020. áprilisában jött össze kollégájával, Chase Stoke-szal, 2021. áprilisában pedig még egy-egy Instagram poszttal ünnepelték egy éves évfordulójukat, ősszel azonban egy, a párhoz közel álló forrás azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy akkor már egy ideje szakítottak.

10. Kedvenc hobbijai…

…a fotózás, a rajzolás, az utazás, a túrázás, és a wakeboardozás.

11. Nem a szőke az eredeti hajszíne

Bár a nagyvilág már világos tincsekkel ismerte meg, az eredeti hajszíne sötétbarna.

12. Szerepel a Tőrbe ejtve 2. részében

Az Outer Banks természetesen új lehetőségek tárházát nyitotta meg számára, többek között szerepet kapott a nagysikerű bűnügyi film, a Tőrbe ejtve 2. részében is, olyan színészek mellett, mint Daniel Craig, Kate Hudson, vagy éppen Ethan Hawke. A film már hazánkban is elérhető a Netflixen.